Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Gerwyn Price

Price komt slecht begin niet te boven, Wade naar Finale

James Wade heeft zich geplaatst voor de finale van de UK Open. Wade profiteerde optimaal van een dramatische eerste sessie van Price. Wade ging met een 5-0 voorsprong de eerste pauze in en hij won de wedstrijd uiteindelijk ook met 11-6. Lees hier het verslag van deze wedstrijd

De avondsessie is aangebroken en dus is het tijd voor de halve finales en de finale. De eerste halve finale gaat tussen James Wade en Gerwyn Price. James Wade heeft zich weten te plaatsen door Simon Whitlock met 10-8 te verslaan. Gerwyn Price had het nog iets lastiger en had zelfs een last-leg decider nodig om zich langs Petersen te werken.

James Wade heer en meester

Terwijl Gerwyn Price toch bij velen de favoriet zou zijn, was James Wade heer en meester in de eerste sessie. James Wade gooit degelijk 100.2 gemiddeld en hij gooide een 70-finish, een 81-finish en een 82-finish. Onderweg gooide hij ook nog een 12-darter om te breaken. Gerwyn Price gooide slechts 90.39 gemiddeld en hij heeft slechts een pijltje op de dubbel en die mistte hij. James Wade gaat de eerste sessie in met een 5-0 voorsprong.

Price op jacht naar comeback

Het was gelijk duidelijk dat Gerwyn Price snel opzoek moest naar breaks om een comeback te maken, maar het ging zeker niet soepel. Price kreeg wel kansen voor breaks, maar hij pakte niet alle kansjes en hij was ook niet altijd zeker in zijn eigen legs. Zowel in de zevende en in de achtste leg kreeg Price kansen vanaf een finish in de 80, maar hij profiteerde niet. James Wade wist ook niet meer te laten zien wat hij de eerste sessie liet zien. Price wint zijn eigen sessie wel, maar hij is weinig opgeschoten.

Gerwyn Price leek in de derde sessie ook dichterbij te kunnen komen. Hij wist gelijk een break te plaatsen met een 13-darter. Tot een comeback laat Wade het echter niet komen, hij brak gelijk weer terug met een 12-darter en een bull finish en hij verzilverde de break ook gelijk. Uiteindelijk won hij zijn eigen sessie ook en zo gaat hij met een 10-5 de break in. Hij staat op matchpoint.

In de vierde sessie mocht Price zijn leg nog wel houden, maar in de tweede leg van deze sessie begon Wade gelijk met een 180-er. Toch krijgt dit twee zwakke scores tot gevolg, waardoor Price ook nog drie pijlen krijgt voor een break. Price mistte een volle hand en Wade gooide vanaf 79 zijn eerste matchdart erin. James Wade is de eerste finalist van de UK-Open 2021.

gemiddelde / finishpercentage:
James Wade: 97.85 / 55.56%
Gerwyn Price: 96.68 / 37.5%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *