Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
James Wade

James Wade in goede eindsprint te sterk voor White

Deze vrijdagavond stonden de 4 wedstrijden op het programma voor een plek bij de laatste 8 van de Grand Slam of Darts. In de tweede partij van de avond nam de winnaar van groep F het op tegen de nummer twee van groep E. Lees hier meer.

Beide spelers aan elkaar gewaagd

James Wade mocht de partij beginnen tegen Ian White, hij had immers de bull gewonnen in de ingooiruimte. Wade begon erg sterk, want met een 13-darter hield hij zijn eigen leg. White antwoordde goed, want met o.a. een 180’er hield hij ook zijn eigen leg in 13 darts. In de derde leg kreeg White de eerste breakkans, maar een 84-finish werd gemist op de bull. Hierdoor wist Wade via dubbel 5 alsnog zijn eigen leg te houden. White wist in zijn tweede eigen leg opnieuw een 180’er te gooien en hield opnieuw in 13 darts zijn eigen leg. In de laatste leg voor de pauze begon Wade met vier scores van 100+, waardoor de Engelsman in 17 darts de pauze in ging met een 3-2 voorsprong.

Wade pakt break voorsprong

Na de pauze hield White eenvoudig zijn eigen leg in 15 darts voor 3-3. Met een 56-finish hield ook Wade zijn eigen leg en kwam hierdoor op een 4-3 voorsprong. In de achtste leg werd de eerste break geplaatst, White miste drie darts op de dubbel waardoor Wade via tops naar een 5-3 voorsprong brak. Toch wist Wade de break niet te verzilveren, met een 85-finish brak ‘The Diamond’ terug naar 5-4. In een spannende laatste leg voor de pauze miste White een pijl op dubbel 8 voor 5-5, waardoor Wade er via dubbel 10 6-4 van maakte.

Wade zet eindsprint in

Na de pauze deed ‘The Machine’ er een schepje bovenop. In de elfde leg verzilverde hij de break voor 7-4 in 12 darts. Een leg later brak Wade opnieuw, met een 11-darter werd het 8-4. In leg 13 kreeg White meteen de kans om terug te breaken, maar miste opnieuw drie pijlen op de dubbel. Hierdoor wist Wade via dubbel 5 op matchpoint te komen; 9-4. Met een 68-finish sloot Wade de wedstrijd in stijl af, een 10-4 overwinning for ‘The Machine’.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
James Wade: 98,18 / 45,45%
Ian White: 99,44 / 25%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *