Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
James Wade - Grand Slam of Darts 2023

James Wade is Josh Rock de baas in hoogstaand duel 

De eerste halvefinalist van de Grand Slam is bekend: James Wade ging vrijdag met 16–15 langs Josh Rock in Wolverhampton. Met meerdere finishes van 100+ en een allesbeslissende leg waren de heren aan elkaar gewaagd. 

Rock mocht de partij aftrappen. In de groepsronde wist hij al zijn tegenstanders te verslaan en in de tweede ronde moest Krzysztof Ratajski eraan geloven, maar Wade liet al snel zien dat hij niet van plan was het makkelijk te maken voor zijn Noord-Ierse tegenstander. De Engelsman wist meteen een break te forceren, waarop hij deze ook verzilverde. Met een tweede break vergrootte hij het gat. Dit alles in steeds vijftien pijlen. Middels een break en verzilvering van zijn kant, kon Rock de afstand echter op tijd verkleinen tot 3-2. 

Na een korte pauze stelde Wade zijn eigen leg veilig, maar met een 132-finish en daaropvolgende 11-darter kwam Rock vakkundig op gelijke hoogte. Door twee leg op rij te pakken, waarvan eentje in eveneens elf pijlen, nam ‘The Machine’ opnieuw afstand. Met een 104-finish verstevigde hij zijn positie nog meer, waarna Rock met een 12-darter de score optrok naar 7-5.  

Rock accelereert 

Even later zou ‘Rocky’ 7-7 op het scorebord laten verschijnen. Wade wist daarop echter nipt te voorkomen dat de regerend jeugdwereldkampioen op voorsprong kwam. Met een 12-darter stapte hij nog wat verder, maar middels een 156-finish bleef Rock nabij. Niet veel later zou de Noord-Ier ook een 102-finish werpen om een score van 10-10 te bewerkstelligen. Met een 13-darter kon hij vervolgens voor het eerst op voorsprong komen. Met een break zette hij voort. 

Nadat Wade een leg van Rock afsnoepte, pakte Rock deze ook meteen weer terug. Door deze break te verzilveren, kwam de 22-jarige op een voorsprong van 11-14. Nadat Wade zijn eigen leg veiligstelde, kwam Rock op matchpoint.  

Wade houdt stand 

Een 126-finish van ‘The Machine’ hield hem echter nog even weg van de finishlijn. Daarop zou Wade nog twee legs naar zich toe weten te trekken om ook op matchpoint te komen en zo een allesbeslissende leg af te dwingen. Nadat Rock drie wedstrijdpijlen miste, greep Wade de overwinning met 16-15. Daarmee voorkwam hij dat Rock naast zijn eerste kwartfinale op een hoofdtoernooi ook zijn eerste halve finale kon halen. Luke Humphries of Gary Anderson zal zondag zijn tegenstander in de halve finale zijn. 

Gemiddeldes/Dubbelpercentages 
James Wade: 95.56 / 64.0%  
Josh Rock: 101.31 / 41.7% 

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *