Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
James Wade

James Wade maatje te groot voor Martijn Kleermaker

Door de uitschakeling van Dirk van Duijvenbode werd Martijn Kleermaker de laatst overgebleven Nederlander. Hij mocht het in de eerste wedstrijd van deze avond gaan opnemen tegen James Wade. De Engelsman plaatste zich met een bye voor de vierde ronde, na een positieve COVID-uitslag van Vincent van der Voort.

Stroeve start Kleermaker

Neerlands hoop in bange dagen, Martijn Kleermaker, mocht het dus gaan opnemen tegen de nummer 4 van de plaatsingslijst, James Wade. De Engelsman mocht de partij beginnen en met een 20-darter wist hij ook de eerste leg te behouden. Kleermaker leek nog een beetje op stoom te moeten komen, want ook de tweede leg ging in 15 darts naar Wade. ‘The Dutch Giant’ kreeg in de derde leg zijn eerste pijl op de dubbel vanaf 74, maar tops werd gemist. Wade profiteerde door de dubbel 10 te raken. De eerste set ging hiermee met 3-0 in legs naar ‘The Machine.’

Hoge finishes helpen Wade

Kleermaker had, na de eerste onderbreking, meteen in de gaten dat er een tandje bij moest. Hij opende de leg met een 180-score, waarna hij als eerst op een finish wist te komen. Kleermaker miste echter 3 pijlen vanaf 40, waarna Wade deed waar hij om bekend staat. Met een 104 finish zorgde Wade meteen voor de break. De break werd verzilverd door Wade met een 17-darter via zijn favoriete dubbel 10. Even leek het erop dat ook deze set met 3-0 naar Wade zou gaan, maar ditmaal miste Wade tops vanaf 117. Kleermaker raakte de dubbel 20 en bleef hierdoor in de set. Toch was dit van korte duur. In de vierde leg bleven beide heren gelijk opgaan, maar een 116-finish bezorgde James Wade alsnog de tweede set.

Dodelijk effectieve Wade naar kwartfinale

De derde set werd begonnen door Wade, die Kleermaker het initiatief zag overnemen. Kleermaker miste 1 pijl op de dubbel 16 vanaf 143, maar mocht in de daaropvolgende beurt terugkomen. De Nederlander raakte de dubbel 8 en wist Wade, meteen in de eerste leg, te breken. Met een 180-score wist Kleermaker Wade voor te blijven in de tweede leg, maar Kleermaker miste er 2 op de dubbel. Wade sloeg wéér toe met zo’n typische finish, want dit keer gooide hij 110 uit voor de re-break. Wade wist de break wel te verzilveren en kwam met een 15-darter op een 2-1 voorsprong in legs. Kleermaker wist met een 17-darter terug te komen tot 2-2, maar moest Wade in de vijfde leg zien te breken. Wade gooide een sterke vijfde leg en bleef Kleermaker een eind voor. Met een 14-darter ging de leg, en daarmee ook de derde set, naar ‘The Machine’.

Kleermaker begon de vierde set in de wetenschap dat hij geen set meer mocht afstaan aan Wade. De eerste opdracht was om de eigen leg te behouden, maar dit lukte Kleermaker al niet. De Nederlander miste een handvol dubbels, waarna Wade de dubbel 4 wist te raken en op een 1-0 voorsprong in legs kwam. In de tweede leg tekende Kleermaker nog wel voor zijn derde 180-score, maar hij kon niet voorkomen dat Wade, via de dubbel 10, op matchpoint kwam. Wade kreeg in de derde leg zijn eerste matchdart vanaf 107, maar miste deze. Kleermaker gooide de dubbel 10 en bleef hiermee in leven. De Nederlander opende de vierde leg met een 180-score, maar kon Wade niet verder onder druk houden. Wade miste, gek genoeg, 3 matchdarts en gaf Kleermaker een kans op 90, maar deze werd gemist door Kleermaker. Wade bleef niet missen en raakte hierna de dubbel 10 wel. James Wade plaatste zich met deze 4-0 overwinning in sets voor de kwartfinale van het WK!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
James Wade: 93,15 / 40%
Martijn Kleermaker: 88,98 / 19%

Image courtesy of FOTO: Christopher Dean (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *