Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
James Wade - UK Open 2021

James Wade opnieuw succesvol met derde UK Open titel

Het is James Wade opnieuw gelukt, hij wint de UK Open voor de derde keer in zijn carrière. Na titels in 2008 en in 2011 was hij zondagavond succesvol in Milton Keynes. In de finale was hij duidelijk te sterk voor Luke Humphries, het werd 11-5. Lees hier alles terug.

Humphries mist dubbels, Wade leidt

James Wade mocht aan de finale beginnen, omdat hij de bull gewonnen had. Beide heren kregen meteen kansen om de dubbel, maar het was Wade die via dubbel 2 zijn eigen leg hield. In de tweede leg miste Humphries twee pijlen op de dubbel, maar Wade wist niet te profiteren. Hierdoor hield de Engelsman via dubbel 5 toch zijn eigen leg. In de derde leg produceerde Wade een knappe 150-finish, nadat Humphries de single 16 had gemist voor een 85-finish. Humphries begon goed aan zijn eigen leg, maar wist opnieuw de dubbels niet te vinden. Wade profiteerde en plaatste via dubbel 6 de eerste break. Hij verzilverde de break vervolgens ook met een 60-finish en ging zo pauzeren met een 4-1 voorsprong.

Wade breidt voorsprong uit

Na de pauze begon Luke Humphries aan de zesde leg en hield met veel pijn en moeite zijn eigen leg in 18 darts. Wade antwoordde goed want met een 82-finish hield hij ook zijn eigen leg voor 5-2. Vervolgens gingen er twee met de darts mee. In de laatste leg voor de pauze begon Wade met 180 en 140. Humphries miste een 112-finish op tops, waardoor Wade met een 13-darter op een 7-3 voorsprong kwam.

UK Open prooi voor ‘The Machine’

Na de tweede pauze begon ‘The Machine’ aan leg 11. Met een 14-darter wist hij de break die hij voor de pauze maakte te verzilveren, nadat Humphries opnieuw één pijltje op de dubbel miste. Met een 11-darter hield Humphries zijn eigen leg en kwam zo terug tot 8-4. Met een 13-darter hield Wade zijn eigen leg en had nog twee legs nodig voor de titel. Met een knappe 105-finish pakte ‘Cool Hand Luke’ zijn eigen leg. In leg 15 kreeg Humphries drie pijlen op de dubbel om een break terug te pakken, maar miste opnieuw. Wade bleef koel en kwam via dubbel 8 op matchpoint. Na de laatste pauze begon Humphries aan de laatste leg van de finale, want via dubbel 6 kroonde Wade zich voor de derde keer als UK Open kampioen!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
James Wade: 102,52 / 40,74%
Luke Humphries: 97,95 / 20%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *