Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

James Wade pakt eerste titel van 2019 op PC 9

James Wade heeft het Players Championship 9 toernooi in Barnsley gewonnen. Na een dag vol mooie dartwedstrijden gaat hij met de titel naar huis.

Route naar de finale
Micheal Smith versloeg achter een volgens Kantele, Prins en Justicia. Bij de laatste 16 kwam Smith Dave Chisnall tegen. Het werd een spetterende partij met Chisnall (104.5) en Smith (102.5) gemiddeld. Maar de winst ging toch naar Smith. In de kwartfinale speelde hij tegen Ian White die met 6-4 aan de kant gezet werd. In een spetterende halve finale tegen Steve West (105.2) Smith (107.3) gaat hij er ook met de winst van door 7-5 voor Smith. Hij nam het in de finale op tegen James Wade. Zijn route liep via Webster M, Kist, Hudson en Monk. In de Kwartfinale speel wade tegen Adrian Lewis. Lewis die met 103.3 niet opgewassen was tegen een goed spelende Wade (99.5). 6-5 voor Wade. De halve finale ging voor James Wade ook niet zo makkelijk hij won net aan met 7-6 van Scott Baker.

De Finale
Wade komt snel met 0-2 voor na een 11 darter en een 124 finish Smith pakt dan nog 1 leg maar Wade loopt uit tot 4-1. Dan pakt Smith een break terug en staat het 4-2. Dan neemt Wade weer over en komt op een 6-2 voorsprong. Dan met een 130 finish komt Wade op 7-2 en matchpoint die hij ook meteen verzilverd en verslaat zo Micheal Smith met 8-2

Wade 98.0
Smith 84.1

Nederlanders
Ze loten bijna allemaal tegen elkaar in de eerste ronde. Wattimena won van Dirk van Duivenbode met 6-5 , Meeuwisse won van Meulenkamp met 6-3, Kist versloeg Kamphuis met 6-4 en  Danny Noppert overleefde na een 3-0 achterstand tegen Mike Kuivenhoven 6-5. Bentio van der Pas verloor van Tabern en Jeffrey de Zwaan verloor verrassend van Peter Hudson. Geert Nentjes ging onderuit tegen Gabriel Clemens 4-6, Mike van Duivenbode ging kansloos onder uit tegen Dave Chisnall 0-6 en dan Barney die sterk begon met ze eerste 12 pijlen maar daarna veel dubbels miste ging hij toch onderuit met 6-4 tegen Gary Eastwood. Mario Robbe won van Jemie Lewis met 6-2, Jan Dekker won met 6-4 van Robinson, Vincent van der Voort won makkelijk van Terry Temple, Jelle Klaasen won met 6-5 net aan van Ryan Meikle, Niels Zonneveld won van Michel Barnard en boekte daarmee zijn tweede Pro Tour zege van dit jaar en tot slot Vincent van der Meer die won knap van Tytus Kanik 6-4.

In ronde 2 verloor Jan Dekker kansloos van Kim Huybrechts. Wattimena won met 6-4 van Alen Tabern. Vincent van der Voort won met overmacht en een mooi gemiddelde (100.8) van de terug gekeerde Corey Cadby. Yordi Meeuwisse verloor van Steve Lennon 2-6 net als Mario Robbe die net aan verloor van Peter Hudson. Kist verloor kansloos van latere toernooi winnaar James Wade met 2-6. Danny Noppert redden het net tegen Chris Dobey 6-5 maar Jelle Klaasen redden het dan weer niet en verloor van Justin Pipe met 6-3. Niels Zonneveld won knap van Robert Marijanovic met 6-2 De laatste Nederlander in de tweede ronde was Vincent van der Meer en die won met 6-2 van Mervyn King.

In ronde 3 speelde Watttimena tegen Kim Huybrechts na een geweldige partij Wattimena (100.2) en Huybrechts (104.4) ging de Belg er net met de winst van door 5-6. Van Der Voort kon ze goede partij van de tweede ronde niet mee nemen naar ronde 3 en verloor met 3-6 van Jose De Sousa. Danny Noppert won van Krik Shepherd met 6-3. Niels Zonneveld verloor van Ross Smith met 1-6. Net als Zonneveld verloor ook Vincent van der Meer zijn derde ronde partij met 6-4 van Ryan Searle.

Dan is alleen Danny Noppert nog over in ronde 4. Die speelt tegen jackpot Adrian Lewis. Het werd een geweldige wedstrijd met hoge gemiddeldes Noppert (102.4) en Lewis (102.0). Noppert krijg 1 match dart maar mist die waarnaar jackpot er met de winst vandoor gaat.

Materiaal wissels en 9 darter
In de eerste ronde van de dag waren er 2 spelers die van materiaal wisselde. In de eerste wedstrijd van de dag was het Peter Wright die na 2 legs van pijlen wisselt en met compleet andere set-up te gooien. Hij wisselt bijna elke leg wel een keer maar het mocht niet baten en verloor. De ander die aan het rommelen was is Raymond Van Barneveld. Hij wisselde halverwege leg 3 naar een andere set-up. Dat mocht ook niet baten en wisselde terug. Net als bij Wright leverde het geen windeieren op hij verloor ook. Mark McGeeney gooide een 9 darter in de eerste ronde tegen Adam Hunt. De wedstrijd won hij met 6-3.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *