Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

James Wade pakt tweede titel in een week, wederom Smith in de finale

Afgelopen middag werd in Barnsley Players Championship 11 gespeeld. Van de 128 deelnemers bleven uiteindelijk James Wade en Michael Smith over in de finale. Lees hier meer.

Route naar de finale
James Wade bereikte zijn tweede finale in een week door overwinningen op Eddie Dootson (6-0), Joe Murnan (6-5), Vincent van der Voort (6-3), Krzysztof Ratajski (6-3), Jonny Clayton (6-3) en Ian White (7-5). Wade trof net als vorige week Michael Smith in de finale. Hij kwam in de finale terecht ten koste van Jamie Lewis (6-4), Alan Norris (6-5), Steve Lennon (6-3), Peter Wright (6-5), Glen Durrant (6-5) en Steve West (7-4).

Finale
De finale bevatte dezelfde spelers als de finale van Players Championship 9, James Wade en Michael Smith. Vorige week zaterdag werd het 8-2 voor Wade, dit keer was het spannender. Wade begon als betere aan de finale, want hij wist Smith meteen in de eerste leg te breaken met een 14-darter. Smith brak echter gelijk terug via D12 voor 1-1. Vervolgens gingen er 3 legs met de darts mee. In de zesde leg miste Wade 7 darts op de dubbel voor 3-3, Smith profiteerde via D5 en brak naar een 4-2 voorsprong toe. Wade kwam vervolgens ijzersterk terug, want met een 11-darter brak de Engelsman terug en kwam op 4-4 met een 60-finish. Leg 9 en 10 gingen met de darts mee waardoor het 5-5 stond. Met een knappe 87-finish brak ‘The Machine’ naar een 6-5 voorsprong toe, maar wist de break wederom niet te verzilveren. Met een 84-finish brak Smith terug naar 6-6. Smith kreeg in zijn eigen leg 100 niet uit, waardoor Wade de derde break op rij plaatste en op matchpoint kwam; 7-6. In leg 14 miste ‘BullyBoy’ 4 darts op de dubbel voor een beslissende leg, via D2 pakte Wade zijn tweede titel in een week!

Verrassingen 
Players Championship 11 zat weer vol verrassingen. In de eerste ronde verloren we meteen al een aantal geplaatste spelers. Simon Whitlock, Danny Noppert, Joe Cullen, Kyle Anderson, Martin Schindler, Gerwyn Price, Mervyn King, John Henderson, Adrian Lewis, James Wilson verloren o.a. allemaal in de eerste ronde. De tweede ronde was het eindstation voor Dave Chisnall, Gabriel Clemens, Stephen Bunting, Steve Beaton en Josh Payne. Hiervan wisten Ronny Huybrechts, Cristo Reyes, Andy Boulton, Jelle Klaasen en Kim Huybrechts te profiteren. Kim en Ronny Huybrechts verloren allebei bij de laatste 16, dat deed Reyes ook. Klaasen en Boulton verloren in de kwartfinales van Ian White (6-1) en Steve West (6-2).

Nederlanders
De beste Nederlander van de dag was Jelle Klaasen. Hij bereikte de kwartfinales, waar Steve West uiteindelijk met 6-2 te sterk was. Voor Yordi Meeuwisse, Vincent van der Voort en Jermaine Wattimena was de laatste 32 het eindstation. Meeuwisse verloor met 6-5 van Andy Boulton, Van der Voort kwam met 6-3 te kort tegen James Wade en Krzysztof Ratajski was met 6-2 voor Wattimena. Raymond van Barneveld won de eerste ronde met 6-3 van Brendan Dolan, maar in de tweede ronde was Darren Webster met 6-2 te sterk.

9-darter
Het Engelse talent Harry Ward gooide in de eerste ronde een 9-darter tegen William O’Connor. Bij een tussenstand van 4-0 gooide ‘Big H’ twee keer 180 en een 141-finish voor zijn eerste 9-darter in zijn tot nu toe korte carrière bij de PDC. Ward wist de partij met 6-1 te winnen met o.a. een gemiddelde van 106,1!

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *