Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

James Wade slaat dubbelslag, De Zwaan finalist

Afgelopen middag werd Players Championship 12 gespeeld in Barnsley. James Wade en Jeffrey de Zwaan bleven over om de finale te spelen. Lees hier meer. 

Route naar de finale
James Wade haalde net als zaterdag de finale van een vloertoernooi. Wade bereikte de finale ten koste van Luke Woodhouse (6-5), Christian Kist (6-0), Ted Evetts (6-5), Stephen Bunting (6-4), Jonny Clayton (6-2) en Michael Smith (7-4). Jeffrey de Zwaan haalde zijn tweede finale bij de PDC ten koste van Tytus Kanik (6-2), Jan Dekker (6-2), Joe Murnan (6-3), Steve Beaton (6-2), Glen Durrant (6-3) en John Henderson (7-4).

Finale
In de finale was het Jeffrey de Zwaan die fantastisch begon. Met een 16,12,17 en 15-darter kwam de Nederlander op een comfortabele 4-0 voorsprong. In de vijfde leg miste De Zwaan 2 darts op tops voor 5-0, met een 68-finish brak Wade terug naar 4-1. Met een 17-darter werd de break verzilverd. Met een 106-finish in 15 darts plaatste Wade de tweede break en hield vervolgens zijn eigen leg voor 4-4. Vervolgens gingen er 2 legs met de darts mee voor 5-5. In leg 11 kwam ‘The Machine’ voor het eerst op voorsprong, met een 60-finish brak hij naar 6-5. Wade verzilverde vervolgens de break met een echte ‘Wade-finish’, met een 108-finish kwam de Engelsman op matchpoint; 7-5. De Zwaan miste een 120-finish om in de partij te blijven, met een 51-finish was de comeback compleet voor James Wade!

Nederlanders
De beste Nederlander van de dag was Jeffrey de Zwaan, die de finale bereikte. Danny Noppert bereikte de kwartfinales, waar John Henderson in de elfde leg te sterk was. De laatste 32 was het eindstation voor Jelle Klaasen, Jermaine Wattimena, Vincent van der Meer en Dirk van Duijvenbode.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *