Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

James Wade tegen MvG in finale The Masters

Terwijl dit weekend in Assen de Dutch Open bezig is zijn de masters ondertussen in volle gang in Milton Keynes waar vanavond de halve finales en finale plaatsvinden. In de eerste halve finale neemt de regerend wereldkampioen uit Vlijmen het op tegen Dave Chisnall en in de tweede halve finale neemt James Wade die het de laatste tijd goed doet het op tegen de man uit Schotland die het juist wat moeilijk heeft de afgelopen tijd; Peter Wright. 

In de wedstrijd tussen Michael van Gerwen en Dave Chisnall gaan de eerste 5 legs nog gelijk op, van Gerwen wint de sessie met 3-2. Na de eerste pauze is de regerend wereldkampioen even de baas, hij maakt 4-2 door een 170-finish, 5-2 en 6-2. Dan zet ”chizzy” nog even aan en wint de volgende twee legs, dan staat het 6-4 en gaan de mannen weer de pauze in. Opnieuw is van Gerwen de baas na de pauze en wint 3 legs op rij: 9-4. Vervolgens vinden er 3 breaks op rij plaats en staat het 10-6 nadat van Gerwen in de 16e leg 5 matchdarts mist. Chisnall pakt nog een leg maar dan maakt de groene sloopkogel er een eind aan door middel van een 10-darter met 2x 174, 1x 137 en dubbel 8 voor de wedstrijd: van Gerwen in de finale.

In de tweede halve finale tussen James Wade en Peter Wright gaat het erg lang gelijk op, tot en met de 7-7 is er 1 keer een verschil geweest van 2 legs, dat was bij de 4-2 voor James Wade. De derde pauze gaat Peter Wright in met een kleine voorsprong: 7-8. Na deze pauze zorgt Peter Wright ervoor dat voor de 2e keer deze wedstrijd er een verschil is van 2 legs en krijgt hij nog een kleine kans om verder weg te lopen op 111. Dit mist hij echter en zo komt James Wade terug en pakt dan nog twee legs waardoor het weer 10-9 staat voor de engelsman die dan zijn eigen leg mag beginnen voor de wedstrijd. Deze laatste leg wordt dan ook gepakt door James Wade nadat Peter Wright op een haar na 148 mist op de dubbel 14 en zo mag Wade het in de finale opnemen tegen Michael van gerwen.

De Finale van de Masters 2019 zal tussen Michael van Gerwen (gem. halve finale: 100.05) en James Wade (gem. halve finale: 94.45) zijn.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *