Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

James Wade wint European Championship

James Wade heeft vanavond voor het eerst sinds 2014 werd een major-titel op zijn naam weten te schrijven. ‘The Machine’ won het European Championship door in de finale Simon Whitlock te verslaan met 11-8. Whitlock rekende in de halve finale al met 11-10 af tegen Joe Cullen. Wade behaalde de finale door de Duitser Max Hopp te verslaan met 11-10, maar in de finale kwam de Australiër tekort tegen de altijd stoïcijns spelende Wade.

James Wade had het bullen gewonnen, dus hij mocht de wedstrijd beginnen. Simon Whitlock begon de partij zeer indrukwekkend, want na 6 pijlen mocht hij direct proberen een 9-darter te gooien. Hij gooide geen 9-darter, maar hij sleepte wel de eerste leg binnen via tops. De twee volgende legs waren ook breaks, waardoor er een 2-1 voorsprong voor Whitlock op het bord kwam te staan. Pas in de vierde leg wist één van beide mannen zijn eigen leg te houden. Whitlock deed dat dankzij een 80-finish op dubbel 10: 3-1. Doordat Wade vervolgens ook zijn eigen leg hield, gingen de mannen de pauze in met een 3-2 voorsprong voor de Australiër.

Ook in de tweede sessie ging het erg gelijk op, met als resultaat dat het 5-5 kwam te staan. Whitlock kreeg er steeds meer moeite mee om elke beurt een triple te moeten gooien, waardoor Wade profiteerde op de dubbels. De Engelsman ging met een 8-7 voorsprong de laatste pauze in.

Whitlock wist de eerste leg na de pauze te pakken, maar daarna pakte James ‘The Machine’ Wade twee legs op rij, waardoor hij nog maar één verwijderd was van de EK-winst. Terwijl Whitlock 100 over had gelaten, gooide James Wade dubbel 10 met zijn laatste pijl. Voor het eerst sinds 2014 heeft Wade dus weer een major-titel te pakken!

Gemiddelde Wade: 91.44

Gemiddelde Whitlock: 88.81

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.