James Wade wint Players Championship 18, De Sousa bereikt eerste finale

James Wade heeft afgelopen middag Players Championship 18 gewonnen. Hij versloeg de Portugees Jose de Sousa in de finale. Lees hier meer. 

Route naar de finale
James Wade en Jose de Sousa bereikten de finale van Players Championship 18. Wade begon de dag met twee overwinningen op twee Nederlanders, Benito van de Pas (6-3) en Yordi Meewisse (6-4). Bij de laatste 32 moest de elfde leg beslissing geven tegen Keegan Brown, Wade won dankzij een 100-finish. Bij de laatste 16 werd Rowby-John Rodriguez met 6-4 verslagen. In de kwartfinale kwam Wade Callan Rydz tegen, een speler zonder tourkaart. Rydz bleef tot 3-3 goed bij, maar daarna won Wade 3 legs op een rij voor een 6-3 overwinning. In de halve finales was Krzysztof Ratajski de tegenstander. In een spannende partij was het ‘The Machine’ die met 7-5 wist te winnen.

De Sousa bereikte voor het eerst in zijn korte PDC-carrière de finale. De Sousa begon de dag erg scherp, hij versloeg Arron Monk 6-3 met een gemiddelde van 106,5. In de tweede ronde werd de finalist van zaterdag, Nathan Aspinall, met 6-2 verslagen. Bij de laatste 32 won de Portugees knap van Jeffrey de Zwaan. Bij de laatste 16 kwam De Sousa de Engelsman Conan Whitehead tegen, met een 6-4 overwinning bereikte De Sousa net als zaterdag de kwartfinales. Na een 2-0 achterstand tegen James Richardson won de 45-jarige darter 6 legs op een rij voor een plaats in de halve finales. In de halve finales was Dimitri van den Bergh de tegenstander. De Belg kwam 4-1 voor, maar De Sousa wist de partij helemaal om te keren en won nog met 7-5.

Finale
Jose de Sousa begon goed aan de finale, hij hield zijn eigen leg met een 160-finish. Vervolgens gingen er 3 legs met de darts mee voor 2-2. In de vijfde leg wist Wade met een 55-finish te breaken en hield zijn eigen leg met een 68-finish voor 4-2. De Sousa kwam vervolgens sterk terug met een 16 en 12-darter voor 4-4. In leg 9 miste de Portugees 2 darts om 5-4 voor te komen, met een knappe 86-finish brak Wade nogmaals. Legs 10-12 gingen met de darts mee voor een 7-5 tussenstand. Met een 14-darter brak de Engelsman nogmaals en won zo de finale met 8-5!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
James Wade: 94,5 / 57%
Jose de Sousa: 98,8 / 38%

Nederlanders
Ron Meulenkamp, Vincent van der Voort, Jeffrey de Zwaan en Maik Kuivenhoven bleken de beste Nederlanders van de dag te zijn, allemaal verloren ze bij de laatste 32. Meulenkamp verloor van Luke Woodhouse met 6-3, nadat hij in de tweede ronde Glen Durrant met 6-2 versloeg. Van der Voort verloor met 6-2 van Brendan Dolan, maar won wel belangrijke ponden voor de World Matchplay. De Zwaan verloor met 6-3 van De Sousa, terwijl Kuivenhoven nipt met 6-4 verloor van Michael Smith.

Verrassingen
Net als zaterdag zat Players Championship 18 ook weer vol verrassingen. In de eerste ronde verloren Ian White, Ricky Evans, Adrian Lewis, Jonny Clayton, Kyle Anderson, Jermaine Wattimena en Peter Wright verloren allemaal in de eerste ronde. De tweede ronde was het eindstation voor Glen Durrant, Jelle Klaasen, Danny Noppert, Kim Huybrechts, Mervyn King, Simon Whitlock en Daryl Gurney. Door deze vroege uitschakelingen wisten Luke Woodhouse, Callan Rydz, James Richardson en Jose de Sousa van te profiteren.

Deel met:


Plaats een reactie