Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

James Wilson herovert tourkaart, Menzies finale

James Wilson heeft vandaag zijn tourkaart heroverd. De Engelsman won met stabiel spel van Cameron Menzies in de finale. Wilson eindigde afgelopen seizoen op de 91ste plaats van de wereldranglijst, maar zal de aankomende twee jaar dus opnieuw in actie komen op het hoogste darts circuit.

Hoe verging de dag?

128 darters stonden aan de start van de UK Q-School, het toernooi dat nóg moeilijker te doorstromen is dan de EU Q-School. Veel grote namen wisten niet voorbij de eerste ronde te komen. Zo wisten o.a. Ross Montgomery, Haupai Puha, Chas Barstow en Ted Evetts geen punten voor de ranking te winnen. Ook Fallon Sherrock stelde teleur. Ze verloor met een matig gemiddelde van het Amerikaanse talent Danny Lauby.

Lisa Ashton begon daarentegen beter. De Engelse won haar eerste wedstrijden, maar kwam niet verder dan de laatste 32. Josh Payne kwam ook niet verder dan de laatste 32, maar wist wel hoge ogen te gooien met het gooien van een 9-darter in de beslissende leg tegen Sean Fisher. De 16-jarige Leighton Bennett liet zijn kunsten zien met het winnen van Jacob Taylor en Nathan Rafferty.

Cameron Menzies en James Wilson waren het meest overtuigend van vandaag. De Schot en de Engelsman behaalde de finale en mochten vechten voor een tourkaart. Menzies heeft niet het achterste van zijn tong hoeven laten zien met tegenstanders die vrijwel niet boven de 85 gemiddelde kwamen, terwijl Wilson wel beter spel liet zien. De Engelsman won in de kwartfinales en halve finale nipt met 6-5, maar liet wel goed spel zien over de dag heen.

Finale

James Wilson was de grote favoriet in de finale en liet dit ook zien. Scorend was hij wellicht niet eens zoveel beter dan de Schot, maar finishend was Wilson fenomenaal. Vrijwel iedere dubbel ging raak.

Met een 16-darter maakte Menzies nog gelijk (1-1), maar wist daarna geen enkele leg meer te winnen. In iedere leg stond ‘de vriend van Fallon Sherrock’ te wachten op een dubbel, maar de sterk finishende Wilson pakte leg na leg. ‘Jammy Dodger’ won met 6-1 en pakte zijn tourkaart terug.

Gemiddeldes/Finishpercentages:
James Wilson: 86.04 / 86%
Cameron Menzies 82.21 / 14%

Stand

Cameron Menzies voert de lijst aan en is vrijwel zeker van het winnen van een tourkaart via de ranking. Opvallend is de naam van Richie Burnett op de derde plaats. De BDO-wereldkampioen van 1995 haalde de halve finale en heeft maar een aantal punten nodig om zijn rentree te maken op het hoogste niveau.

1: Cameron Menzies 5
2: George Killington 4
3: Richie Burnett 4
4: Jarred Cole 3
5: Kevin Burness 3
6: Chris Quantock 3
7: Lee Budgen 3
8: Danny Lauby 2
9: Graham Usher 2
10: Mickey Mansell 2
11: Greg Ritchie 2
12: Matthew Dennant 2
13: Gary Blades 2
————————
14: Scott Marsh 2
15: Jordan Brooks 2
16: David Wawrzewski 1
17: Jamie Clark 1

Uitslagen

Kwartfinales:
Cameron Menzies 6-2 Lee Budgen
Richie Burnett 6-2 Chris Quantock
George Killington 6-4 Jarred Cole
James Wilson 6-5 Kevin Burness

Halve finales:
Cameron Menzies 6-3 Richie Burnett
James Wilson 6-5 George Killington

Finale:
James Wilson 6-1 Cameron Menzies

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *