Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Jan Dekker na moeilijke zege op Ashton: ‘Vandaag was een aparte dag’

Jan Dekker speelde vrijdagavond zijn eerste ronde partij tegen Lisa Ashton. Het werd een moeilijke partij voor de darter uit Bolsward. Uiteindelijk won Dekker de partij en was na afloop te vinden bij Arjan van der Giessen. 

“Het was een rollercoaster, echt waar. Het was voor mij echt heel moeilijk om te focussen, want het publiek was echt tegen mij. Vooral die eerste set die ik met 3-0 verlies, maar daarna pak ik het wel lekker op denk ik”, aldus Dekker over de partij tegen Ashton.

Vorig jaar verloor Dekker de eerste set ook met 3-0 en won vervolgens de wedstrijd met 3-1, dat wist Dekker zelf ook nog: “Dat was dus hetzelfde wat ook vorig jaar gebeurde. Toen verloor ik ook de eerste set met 3-0, en daarna ga ik ook gewoon vrij uit spelen. Vandaag was een aparte dag. We hebben 3-1 gewonnen en dat is nu het enige wat telt.”

Daarnaast was ‘Double’ Dekker ook onder de indruk van de kunsten van Lisa Ashton in de eerste set. “Als je ziet wat zij opgeven moment gooit, dacht ik bij mijzelf  ‘dat kan ik helemaal niet, waar zijn we mee bezig?’ Ik ben blij dat ik deze partij toch heb gewonnen.”

Dekker speelt woensdagavond 20 december zijn tweede ronde partij tegen Mervyn King!

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Jan Dekker na moeilijke zege op Ashton: ‘Vandaag was een aparte dag’