Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Jansen, Balsamo en Rietbergen Nederlands Kampioen

Vandaag (zondag 16 december) werd in Barneveld het Nederlands Kampioenschap Darts georganiseerd. Het was tevens het vierde toernooi op de NDB ranking. Bij de jeugd kwamen er drie nieuwe Nederlands Kampioenen:

Meisjes:
Bij de meisjes is Lerena Rietbergen al het hele seizoen de betere, zo ook nu op het Nederlands Kampioenschap. In de kwartfinale wist ze al een andere favoriet voor de titel, Layla Brussel, te verslaan (3-2) en nadat ze in de halve finale ook met 3-2 won van Aranka van der Waals, mocht ze tegen de regerend Nederlands Kampioen Kyana Frauenfelder aantreden. Deze wedstrijd ging haar gemakkelijk af en dus was haar derde winst op de nationale tour een feit.

Halve Finale:
Lerena Rietbergen 3-2 Aranka van der Waals
Kyana Frauenfelder 3-1 Rosanna van der Velde

Finale:
Lerena Rietbergen 3-1 Kyana Frauenfelder

Aspiranten:
Bij de aspiranten was er een verrassendere winnaar: Massimo Balsamo. De nummer drie van de NDB ranking wist Pim van Bijnen, die al twee toernooien wist te winnen en regerend Nederlands Kampioen was, te verslaan. Ondanks een 2-0 voorsprong van Van Bijnen, won Balsamo alsnog de partij. Een fenomenale finale dus. In de kwartfinale was er al een mooi affiche: Pim van Bijnen (1) won hier nipt van Karsten Boelens, de nummer vier van de ranking.

Halve Finale:
Pim van Bijnen 3-1 Dylan van Lierop
Massimo Balsamo 3-2 Bradley Roes

Finale:
Massimo Balsamo 3-2 Pim van Bijnen

Junioren:
Bij de junioren was er iets opvallends aan de gang. Wegens het JDC WK, konden Owen Roelofs, Daan Bastiaansen, Levy Frauenfelder en Jurjen van der Velde geen gooi doen naar de titel. Toch maakte dat de titel niet minder waard. Hoewel Marcel Bus de eerste rondes wat met moeite dubbel kwam door het nalaten van zijn dubbels, kwam hij na het toernooi op gang kwam, zelf ook op gang. In de finale tussen Jansen en Bus kwamen bij beiden de zenuwen opzetten. Bus en Jansen wist al hun eigen legs te winnen, en dus werd het 3-3. In de laatste leg mocht Jansen beginnen en werd, mede dankzij wat ongelukkigheden bij Marcel Bus, Nederlands Kampioen (4-3). Hij pakte zijn tweede NDB-toernooi-zege op rij.

Kwartfinale:
Danny Jansen 3-0 Wesley van Ravesteijn
Robin Janssen 3-1 Wesley Hurrebrink
Luke van der Kwast 3-1 Sytze Terpstra
Marcel Bus 3-1 Finn Kalsbeek

Halve Finale:
Danny Jansen 3-1 Robin Janssen
Marcel Bus 3-0 Luke van der Kwast

Finale:
Danny Jansen 4-3 Marcel Bus

Nederlands Kampioenen:
Meisjes: Lerena Rietbergen
Aspiranten: Massimo Balsamo
Junioren: Danny Jansen

Image courtesy of FOTO: FDB Facebook
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.