Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Jansen, Brussel en Roes winnen NDB in Limburg

In Grubbenvorst (Limburg) begon het vijfde NDB toernooi, de eerste van 2019. Ook bij de junioren, aspiranten en meisjes werden de punten weer verdeeld.

Aspiranten
Na de poules gingen twaalf darters de strijd om de titel aan. Tot de halve finale waren er geen verrassingen, de toppers verloren niet. De eerste halve-finale ging tussen Karsten Boelens en Pim van Bijnen. Hier bleek Van Bijnen opnieuw te sterk. Hij won met een ‘simpele’ 3-0. De andere halve finale ging tussen Nederlands Kampioen Massimo Balsamo en Bradley Roes. Roes liet hier zijn klasse zien en won met 3 tegen 1. De finale ging dus tussen Pim van Bijnen en Bradley Roes. Roes trok zijn goede vorm door en won zonder Van Bijnen een leg te gunnen (3-0).

Halve Finale:
Pim van Bijnen 3-0 Karsten Boelens
Bradley Roes 3-1 Massimo Balsamo

Finale:
Bradley Roes 3-0 Pim van Bijnen

Meisjes
Bij de meisjes waren er wel een aantal verrassingen. Twaalf dartsters kwamen uit de poule de winnaarsronde ingestroomd. Opvallend was de vroege uitschakeling van Lerena Rietbergen, de nummer 1 van de meisjes. Zij verloor van finalist Romy Vermeulen (3-2). Een andere mooi affiche in de kwartfinale was deze tussen Layla Brussel en Cheyene Doddema. Brussel wist deze wedstrijd nipt met 3-2 te winnen. Vervolgens gingen de halve finales tussen Brussel en Rosanne van der Velde, die Brussel wist te winnen, en tussen Romy Vermeulen en Lynn Hoekstra. Vermeulen mocht zegevieren met haar eerste finaleplaats. Sterker nog, ze wist vandaag pas voor het eerst voorbij de kwartfinales te komen. De finale ging dus tussen Layla Brussel, de nummer 4 van de ranking, en Romy Vermeulen, nummer 7.  De finale kwam langzaam op gang, maar uiteindelijk trok Layla Brussel aan het langste eind. Zij won in een ‘last leg decider’ met 3-2 en verwelkomde haar eerste titel van het seizoen.

Halve Finale:
Romy Vermeulen 3-0 Lynn Hoekstra
Layla Bussel 3-1 Rosanne van der Velde

Finale:
Layla Brussel 3-2 Romy Vermeulen

Junioren
De junioren begonnen met 60 deelnemers waardoor ze in poules begonnen, iets wat maar zelden voorkomt. Doordat er in poules werd gespeeld, waren er een aantal opvallende uitgeschakelde. De nummer 2 en 4 van de ranking moesten verliezersronde gaan spelen: Luke van der Kwast en Kevin Lasker. De vroege uitschakeling van hen, bood een aantal andere darters de kans om verder te komen. Bij de laatste 32 waren er nog weinig verrassingen. Dat Owen Roelofs met 3-1 won van Lars Plaisier was het mooiste affiche. Bij de laatste 16 vielen de eerste slachtoffers. Een van hen was Jurjen van der Velde. Hij verloor met 3-2 van Gian van Veen. Ook Wesley Hurrebrink, Levy Frauenfelder en Ricardo van der Vloed moesten afhaken. De laatste verloor dankzij het goede spel van Sam Coenders, een jongen die dit seizoen zijn eerste NDB-toernooi speelde. Vervolgens de kwartfinales waar Keanu van Velzen strandde. Hij verloor van Marcel Bus. Vervolgens de halve finales. De eerste halve finale werd een herhaling van de finale op het Nederlands Kampioenschap. Danny Jansen moest tegen Marcel Bus en opnieuw trok Jansen aan het langste eind en won met 3-2. De andere halve-finale ging tussen Owen Roelofs en Sytze Terpstra. De eerstgenoemde wist te winnen met 3-1 en verzekerde hierdoor zijn tweede finale van het seizoen. In de finale begon Owen Roelofs sterk en de wedstrijd leek naar hem toe te trekken, toch bleef Jansen druk zetten. Terwijl de finale vorderde begon Roelofs minder triples te gooien; Jansen bleef deze nog wel te gooien. Hierdoor mocht Danny Jansen de winst op zijn naam schrijven via dubbel 16. Het is Jansen’s derde opeenvolgende toernooioverwinning en gaat dus stevig aan de leiding op de NDB-ranking.

Halve Finale:
Danny Jansen 3-2 Marcel Bus
Owen Roelofs 3-1 Sytze Terpstra

Finale:
Danny Jansen 4-2 Owen Roelofs

Image courtesy of FOTO: FDB Facebook
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *