Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Jansen

Jansen valt op WK ten prooi aan Ratajski 

Danny Jansen nam het donderdagmiddag op tegen Krzysztof Ratajski in de tweede ronde van het World Darts Championship. Hij verloor dit duel met 1-3. 

Ratajski trapte de ontmoeting af, maar zag zijn leg al meteen met een 116-finish afgesnoept worden door Jansen. Hierna wist de Pool zelf echter evengoed een break te plaatsen, die hij met een 14-darter ook verzilverde. Na gemiste dubbels van beide heren, was ‘The Polish Eagle’ vervolgens in staat om nogmaals een leg van ‘The Mullet’ te stelen en zo de eerste set binnen te halen.  

Na de pauze behield Jansen in veertien pijlen zijn eigen leg, waarna hij gebruik maakte van Ratajski’s gemiste dubbels om te breken. Met een 15-darter stelde de twintigjarige vervolgens nogmaals een eigen leg veilig en daarmee ook de set. 

De Poolse nummer één vocht terug door een 14-darter te gooien, maar daarna lieten de dubbels hem in de steek voor een break, waardoor Jansen nipt zijn eigen leg kon behouden om weer op gelijke hoogte te komen. Ratajski wist daarop in vijftien pijlen nogmaals zijn eigen leg te behouden. Hij liet daar in zestien darts een break op volgen om de setstand op te trekken naar 2-0. 

Na wat gestuntel van beide spelers, was ‘The Polish Eagle’ even later kundig genoeg om Jansen van een leg te bestelen en deze ook te verzilveren. Jansen behield na een gemiste wedstrijdpijl van Ratajski nog eens zijn eigen leg, waarna de Pool met een 15-darter over de finishlijn kwam en een eindstand van 3-1 liet noteren. In de volgende ronde wacht Dimitri Van den Bergh op hem.  

Gemiddeldes/Dubbelpercentages  
Krzysztof Ratajski: 88.61 / 29.0%  
Danny Jansen: 81.97 / 19.4% 

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *