Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Jansen

Jansen verslaat Mitchell, Klaasen maakt indruk

Vrijdagmiddag is in Minehead de UK Open van start gegaan. In de eerste sessie van de UK Open worden eerste drie rondes afgewerkt. Van de 9 Nederlanders die in de tweede ronde in actie kwamen zien we er zeven terug in de derde ronde.

Niels Zonneveld was de eerste Nederlander die in actie kwam in de tweede ronde. Hij trof Jon Worsley. Worsley begon als betere speler aan de partij, hij wist Zonneveld namelijk meteen te breaken. Die voorsprong was niet van lange duur, want in de tweede leg brak Zonneveld meteen terug. Vervolgens gingen er 4 legs met de darts mee. In de zevende leg miste Zonneveld 10 darts op de dubbel. Worsley profiteerde opnieuw door via dubbel 12 de break te plaatsen. Opnieuw werd hij een leg later meteen terug gebroken door de Nederlander. Uiteindelijk moest er een beslissende leg komen die Zonneveld won met een 13-darter!

Geert Nentjes hoefde pas in de tweede ronde te beginnen en deed dat met een wedstrijd tegen Jake Jones. Ondanks een goede start van Jones, die een 2-0 voorsprong pakte, was het Nentjes die scorend de betere was. Hij won na een 2-0 achterstand 4 legs op rij inclusief een 142 en 114-finish. Met een 87-finish hield Jones nog wel zijn eigen leg om terug te komen tot 4-3, maar daar bleef het bij. Nentjes sloot de wedstrijd goed af met finishes van 89 en 88 voor een 6-3 overwinning.

Op baan 3 stond het eerste Nederlandse onderonsje op het programma, Berry van Peer en Kevin Doets namen het tegen elkaar op. De wedstrijd ging enorm gelijk op. De wedstrijd werd bepaald op één break in de achtste leg. In die leg produceerde Van Peer een 180’er en brak met een 66-finish naar 5-3. In de negende leg kreeg Doets één kans om meteen terug te breaken, maar een 76-finish werd gemist op tops. Van Peer bleef koel en plaatste zich via tops voor de derde ronde.

Op baan 4 speelde Jelle Klaasen zijn tweede partij van de middag tegen Cameron Menzies. Klaasen begon supersterk. Met finishes van 154,86 en 130 had hij in een mum van een tijd 3-0 voorsprong. In de vierde leg kwam Menzies dan eindelijk op het scorebord, met een 14-darter kwam hij terug tot 3-1. Scorend bleef ‘The Cobra’ ijzersterk, de Schot kon hem niet bijbenen. Dat resulteerde uiteindelijk in een hele knappe 6-1 overwinning met een gemiddelde van ruim 104!

De 19-jarige Danny Jansen mocht het in zijn tweede wedstrijd van de middag opnemen tegen Scott Mitchell. Opnieuw kende Jansen een geweldige start aan de partij. Jansen brak Mitchell gelijk met een 114-finish en hield in 17 darts zijn eigen leg voor een 2-0 voorsprong. Opnieuw gaf hij de voorsprong snel uit handen. Met een 13- en 15-darter kwam Mitchell terug tot 2-2. Toch wist ‘Scotty Dog’ niet de voorsprong te pakken. Jansen brak meteen weer, dit deed hij in 14 darts. Deze break kon Mitchell niet meer verwerken. Alle legs gingen vervolgens met de darts mee, waardoor ‘Menum Power’ met een 88-finish voor een knappe 6-4 zege zorgde.

Na een bloedstollende eerste ronde trof Damian Mol in de tweede ronde John Brown. Brown begon sterk met een 15-darter en een 18-darter in de eerste twee legs. Net als in de eerste partij moest Mol er in komen en dat gebeurde nu ook weer. Na de tweede leg wist Mol drie legs op een rij te pakken voor een 3-2 voorsprong. In leg 7 wist Mol te breaken en verzilverde die break ook voor een 5-3 voorsprong. Brown kwam in leg 9 scorend ook wat te kort op Mol, die in 16 darts de derde ronde bereikte.

Peters had een geweldige start aan de de UK Open door in de eerste ronde met 6-0 te winnen van Paul Marsh. Ook tegen Geert de Vos hield Peters zijn goede niveau vast. Hij won de eerste 4 legs van de wedstrijd, met finishes van 144 en 154 in de eerste twee legs. Daarna gingen alle legs met de darts mee, wat uiteindelijk resulteerde in een ruime 6-2 zege op De Vos.

In de laatste tweede ronde partij op baan 8 trof Jimmy Hendriks de Belg Kenny Neyens. Hendriks begon goed door Neyens meteen te breaken, maar kreeg daarna 5 legs op rij om de oren van de Belg. Hendriks wist zich nog wel terug te vechten in de partij. Met o.a. een 92-finish kwam hij terug tot 5-4 en kreeg zelfs 3 pijlen op de dubbel om er 5-5 van te maken, maar dat mislukte.

De laatste Nederlander die in de tweede ronde in actie kwam was Jurjen van der Velde, hij trof Jim Williams op baan 3. Williams begon als betere speler aan de partij, hij won de eerste twee legs, terwijl Van der Velde in de tweede leg meerdere pijlen miste op de dubbel. Daarna gingen er twee legs met de darts mee. In de vijfde leg produceerde Williams een 14-darter voor de tweede break van de wedstrijd en een 4-1 voorsprong. Deze break werd niet verzilverd, Van der Velde brak knap terug met een 14-darter. Toch kon de 19-jarige niet terug komen tot 4-3, gooide de derde 14-darter op een rij en kwam zo op matchpoint. Toch gaf Van der Velde niet op, met een 17-darter kwam hij terug tot 5-3. Een leg later kwam Van der Velde dichtbij het verzilveren van de break, maar dankzij een belangrijke 177-score en het gooien van dubbel 12 won ‘The Quiff’ met 6-3. Geen slecht debuut van Van der Velde.

Bekijk hieronder alle uitslagen van de tweede ronde. Meer info over de UK Open vind je in ons toernooicenter.

TweedeRondeUitslag
David EvansKeane Barry2-6
Lewy WilliamsMartin Schindler1-6
Connor ScuttJules van Dongen6-3
James WilsonJohn Henderson2-6
Jon WorsleyNiels Zonneveld5-6
John MichaelDanny Baggish5-6
Ted EvettsJack Main6-3
Rowby-John RodriguezGordon Mathers6-4
Berry van PeerKevin Doets6-3
Graham HallAndrew Gilding6-5
Peter HudsonJohn O'Shea3-6
Jim WilliamsJurjen van der Velde6-3
Keelan KayLukas Wenig1-6
Jelle KlaasenCameron Menzies6-1
Richie BurnettRyan Harrington3-6
Geert NentjesJake Jones6-3
Radek SzaganskiScott Waites4-6
Jose JusticiaEddie Lovely6-2
Paul HoganDanny Lauby3-6
Krzysztof KciukBrett Claydon6-1
Jamie Clark Martin Lukeman3-6
Scott MitchellDanny Jansen4-6
Luc PetersGeert de Vos6-2
Ricardo PietreczkoZoran Lerchbacher2-6
Sebastian BialeckiJoe Murnan6-5
John BrownDamian Mol3-6
Steve ClaysonFabian Schmutzler2-6
Adam GawlasGeorge Killington6-3
Ross MontgomeryDan Read6-2
Prakash JiwaJason Heaver3-6
Kenny NeyensJimmy Hendriks6-4
Brian Raman
Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *