Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Danny Jansen

Jansen wint ook op Development Tour, Barry klopt Van Veen

Na twee titels op de Challenge Tour heeft Danny Jansen ook op de Development Tour meteen toegeslagen. De Nederlander won in de finale van Owen Roelofs, terwijl Gian van Veen even later ook een finale haalde.

Danny Jansen gooit snel raak: Nederland blijft domineren

Het eerste Development Tour-weekend van 2024 ging al meteen de geschiedenisboeken in. Met meer dan 350 inschrijvingen zouden er meer spelers dan ooit meedoen op het jeugdcircuit, met onder hen topnamen als Gian van Veen, Wessel Nijman én Beau Greaves. De wereldkampioen bij de vrouwen kreeg meteen veel aandacht op haar, iets waar Mark Tabak optimaal profiteerde. De Nederlander won met 4-2 van de Engelse. Ook Van Veen ging snel onderuit, want bij de laatste 256 moest hij zijn meerdere erkennen in Thomas Turner (4-2). Met een 9-darter behaalde Owen Bates later ook nog een hoogtepunt, al kwam de Engelsman daarna niet veel verder.

Toch werd ook de start van de Development Tour meteen weer een Nederlands feestje. Vorig jaar gingen negen van de 24 titels naar één van onze landgenoten, vandaag werd er meteen afgetrapt met een Nederlandse finale. Danny Jansen, die ook al twee titels op de Challenge Tour won, nam het op tegen Owen Roelofs. Die laatste, die in tegenstelling tot Jansen wel een tourkaart heeft, versloeg onder andere mede-tourkaarthouders Nathan Rafferty en Dylan Slevin. Ook in de finale leek hij lang op weg naar de zege. De 21-jarige kwam 4-2 voor, waarna hij een stuk als zes matchdarts miste. Jansen, die hem in elke leg op de hielen zat, kon zo alsnog toeslaan en weer een titel pakken.

Keane Barry ligt dwars: Gian van Veen verliest finale

Voor Jansen en Roelofs was het een toernooi later al snel klaar, maar nu was het juist Gian van Veen die weer opstond. De Nederlander kende tot en met de finale weinig problemen. Beau Greaves liet zich ook zien. ‘Beau ‘n’ Arrow’ stoomde door tot de kwartfinale, waarin ze zelfs meerdere matchdarts kreeg. Bailey White verpeste echter het sprookje door in de beslissende leg 95 uit te gooien.

Keane Barry, die tijdens het eerste toernooi van de dag ook al de kwartfinale haalde, was de andere finalist. De Ier was in goede doen en noteerde in zijn partij bij de laatste 16 zelfs een gemiddelde van 103.66. In de finale kwam hij echter goed weg. Zowel ‘Dynamite’ als Van Veen bleven in de openingsfase hun eigen legs houden, waarna de Nederlander de eerste grote kans op een break kreeg. Na minstens vier misser hield hij Barry in leven, waarna hij twee legs later weer twee pijlen miste voor de break. Uiteindelijk werd dit hem fataal: Barry vond in de beslissende leg een 124-finish, waardoor de Ier zijn zesde Development Tour-titel won.

Uitslagen

Development Tour 1
Kwartfinales
Daniel Perry 5-3 Rusty-Jake Rodriguez
Danny Jansen 5-2 Paul Krohne
Owen Roelofs 5-4 Nathan Rafferty
James Beeton 5-3 Keane Barry

Halve Finales
Danny Jansen 5-3 Daniel Perry
Owen Roelofs 5-2 James Beeton

Finale
Danny Jansen 5-4 Owen Roelofs

Development Tour 2
Kwartfinales
Llew Bevan 5-1 Dylan Dowling
Gian van Veen 5-2 Dominik Grüllich
Keane Barry 5-0 Ondrej Frystacky
Bailey White 5-4 Beau Greaves

Halve Finales
Gian van Veen 5-1 Llew Bevan
Keane Barry 5-1 Bailey White

Finale
Keane Barry 5-4 Gian van Veen

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *