Jarige Van der Voort gunt Webster één leg, Asada verrast Ratajski

In vergelijking met maandag was er dinsdagmiddag wel een middagsessie tijdens dag 6 van het WK! Afgelopen middag kwamen o.a. Vincent van der Voort en Krzysztof Ratajski in actie. Lees hier de wedstrijdverslagen terug.

Robert Thornton vs Daniel Larsson
De eerste partij die op het programma stond ging tussen Robert Thornton en Daniel Larsson. In de eerste set gaan de eerste 2 legs met de darts mee. Met een 16-darter brak Larsson en hield zijn eigen leg met een knappe 125-finish voor de eerste set. In de tweede set gingen de eerste twee legs wederom met de darts mee. Met een 60-finish brak Thornton naar een 2-1 voorsprong, maar wist zijn eigen leg vervolgens niet te houden. Met een 18-darter brak de Zweed terug. Larsson stond in de beslissende leg na 9 darts op 100, maar miste 5 darts op de dubbel voor de set. Via tops pakte Thornton alsnog de set. In de derde set begon Larsson goed, want met een 107-finish wist hij gelijk te breaken. Met een 13-darter hield Larsson zijn eigen leg. Vervolgens gingen de legs met de darts mee waardoor Larsson op een 2-1 voorsprong in sets kwam. In de vierde set gingen de eerste twee legs met de darts mee. Met een 48-finish brak Thornton naar een 2-1 voorsprong in legs. Thornton miste in de vierde leg 2 setdarts, Larsson strafte het af met een knappe 66-finish voor de rebreak! In de beslissende leg van de vierde set begon Larsson met twee keer 140, uiteindelijk won hij de partij met 3-1 in sets dankzij een 16-darter!

Ricky Evans vs Rowby-John Rodriguez
In de tweede partij van de middag speelden Ricky Evans en Rowby-John Rodriguez tegen elkaar. In de eerste set gingen alle legs met de darts mee. Met een 15-darter pakte Rodriguez de eerste set. In de tweede set gingen de eerste 3 legs met de darts mee. Met een 16-darter wist Evans te breaken en pakte daarmee ook de set; 1-1. In de derde set brak Evans meteen in de eerste leg de Oostenrijker, maar miste vervolgens 3 darts op D10 om de break te verzilveren. Via D8 brak Rodriguez terug en hield met een 13-darter zijn eigen leg. Evans speelde een slechte eigen leg, waardoor ‘Little John’ de derde set met 3-1 in legs won. In de vierde set miste Evans in de eerste leg twee darts op D16, Rodriguez brak met een 90-finish naar 1-0. In de tweede leg was het Rodriguez die 2 darts op dubbel 16 miste, Evans gooide D4 voor de rebreak. ‘Rapid’ gooide vervolgens in zijn eigen leg 180 en een geweldige 124-finish voor een 2-1 voorsprong. In de vierde leg miste Evans 2 setdarts, Rodriguez hield via D16 zijn eigen leg voor 2-2 in de vierde set. Evans kon in zijn eigen leg niet genoeg triples gooien, waardoor de Oostenrijker uitliep en uiteindelijk via D12 een 3-1 overwinning pakte!

Krzysztof Ratajski vs Seigo Asada
In de derde partij van de middag kwamen Krzysztof Ratajski en Seigo Asada in actie. Asada begon de partij, maar omdat hij 8 darts op de dubbel miste in de eerste 2 legs kwam Ratajski op een 2-0 voorsprong. Met een 17 en 14-darter kwam Asada echter knap terug tot 2-2. Asada stond in de beslissende leg na 15 darts te wachten op tops, maar door een mooie 69-finish pakte de Pool alsnog de eerste set. In de tweede set gingen de eerste 3 legs met de darts, met o.a. een 101-finish van Ratajski en een 80-finish van Asada. In de vierde leg gooide ‘The Ninja’ zich dood op een 126-finish, hij gooide dubbel 13 in plaats van dubbel 6. Hierdoor brak Ratajski met een 76-finish voor een 2-0 voorsprong in sets! In de vierde set gingen alle legs met de darts mee, waardoor Asada de set met 3-2 in legs won. De Japanner gooide o.a. een 121-finish en een 13-darter waardoor hij terug kwam tot 2-1 in sets. De vierde set mocht Ratajski beginnen, maar werd meteen gebroken. Met een knappe 110-finish kwam Ratajski echter wel terug tot 1-1. In de derde leg miste Ratajski 4 darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden, via D13 brak Asada nogmaals en hield met een 16-darter zijn eigen leg en kwam daarmee op 2-2 in sets. In de beslissende set begon de Pool beter, want met een 41-finish wist hij gelijk te breaken. Met een knappe 70-finish in 15 darts kwam Asada langszij en brak hem terug. Met een 16-darter hield kwam Asada op matchpoint, omdat hij zijn eigen leg hield. Met een 134,140,131 stond de Japanner na 9 darts op 96. Asada gooide de triple 20 met zijn eerste dart, en D18 viel met de tweede dart waardoor Asada de comeback compleet maakte; 3-2. Asada zal morgenavond spelen tegen James Wade.

Darren Webster vs Vincent van der Voort
De laatste partij van de middag was ook een mooie partij, Darren Webster nam het op tegen Vincent van der Voort. De eerste 3 legs gingen met de darts mee, waar veel dubbels werden gemist. Met een 15-darter brak Van der Voort zijn Engelse tegenstander en pakte daarmee de eerste set. Van der Voort begon de tweede set goed, want met een 96-finish brak hij naar een 1-0 voorsprong. De break werd vervolgens verzilverd met een geweldige 140-finish. In de derde leg miste Webster 2 darts op tops, de Nederlander wist tops wel te gooien en kwam daarmee op een 2-0 voorsprong in sets! De jarige Van der Voort hield zijn eigen leg in het begin van de derde set. Webster kreeg een kans op 78 om terug te breaken, maar miste de singles. Van der Voort profiteerde met een 98-finish voor de break en een kwam 2-0 voor. ‘The Dutch Destroyer’ gooide in zijn eigen leg een knappe 72-finish uit en pakte daarmee een 3-0 overwinning in sets, 9-1 in legs!

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)