Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Jarno Bottenberg

Jarno Bottenberg uitgeschakeld op Lakeside: Lauby veel te sterk

Jarno Bottenberg is uitgeschakeld op het WDF WK. In de tweede ronde was de Amerikaan Danny Lauby veel te sterk. Hij gunde de Nederlander slechts één leg. Lees hier meer.

Jarno Bottenberg kon zich als allerlaatste speler toevoegen bij de laatste 16 van het WDF WK. Hij liet bij zijn debuut al meteen zijn klasse zien door met een gemiddelde van bijna 92 met 2-0 in sets te winnen van Jamie Lewis. Woensdagavond mocht hij het gaan opnemen tegen de nummer 6 geplaatste Danny Lauby uit Amerika.

Bottenberg had de bull in de ingooiruimte gewonnen, maar zag Lauby ijzersterk starten. Met een 180’er in de openingsbeurt wist hij in 15 darts meteen te breaken. Dit volgde hij op nog een leg in 15 pijlen om de break te verzilveren, nadat Bottenberg dubbel 12 miste voor een 138-finish. In leg 3 kwam de Nederlander op het scorebord, met een 17-darter kwam hij terug tot 2-1. Verder kon Bottenberg het niet brengen in set 2, Lauby raakte dubbel 10 om de eerste set met 3-1 naar zich toe te trekken.

Lauby begon vervolgens ook goed aan ‘zijn’ set. Met een 13-darter hield de Amerikaan zijn eigen leg. In de tweede leg miste Bottenberg twee pijlen op de dubbel en dat werd keihard afgestraft. Lauby produceerde een 79-finish om naar een 2-0 voorsprong te breaken. De break werd een leg later meteen verzilverd, dankzij dubbel 3 ging Lauby de pauze in met een 2-0 voorsprong in sets.

Na een korte pauze begon Bottenberg aan set 2. Scorend liep het in de eerste leg niet bij de Nederlander, waardoor Lauby met een 81-finish net als in set één meteen de break plaatste. Ondanks een 180’er van Bottenberg, was het Lauby die via dubbel 16 zijn eigen leg hield en zo op matchpoint kwam; 2-0 in set 3. Een leg later maakte Lauby het meteen af, met een 17-darter verslaat hij Bottenberg met 3-0 in sets en mag hij het donderdagavond gaan opnemen tegen landgenoot Leonard Gates.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Danny Lauby: 91,20 / 50%
Jarno Bottenberg: 86,21 / 25%

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Jarno Bottenberg uitgeschakeld op Lakeside: Lauby veel te sterk