Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Jason Lowe

Jason Lowe bereikt tweede ronde na overwinning op Rus

Op deze Hollandse dag stond er in de tweede partij een Engelsman en een Rus tegenover elkaar, Jason Lowe tegen Dmitri Gorbunov. Beide heren maakten hun debuut. Lees hier meer.

Lowe goed van start

Jason Lowe won de bull en mocht daardoor de wedstrijd beginnen. Met een 15-darter hield hij zijn eigen leg. In de tweede leg miste Gorbunov 4 darts op de dubbel, waardoor Lowe een 19-darter gooide voor de break. In de derde leg kreeg de Rus een kans op 75 om terug te breaken, maar tops werd gemist.

Lowe verdubbelt zijn voorsprong

Dmitriy Gorbunov begon aan zijn eigen set, maar zag Lowe met een 52-finish meteen breaken. Met een 17-darter verzilverde de Engelsman de break. In de derde leg miste 6 pijlen voor de set, waardoor Gorbunov zijn eerste leg pakte via dubbel 8. Een leg later behield Lowe in 16 darts zijn eigen leg en kwam op een 2-0 voorsprong in sets.

Gorbunov wint set met 100+ finishes

Na de tweede en laatste pauze begon Lowe aan de derde set. Met een 95-finish kwam Lowe 1-0 voor. Met een prachtige 141-finish won Gorbunov zijn tweede leg op het WK. Een leg later wist de Rus zelfs te breaken, met een 116-finish kwam hij 2-1 voor. Toch wist hij de set niet in zijn eigen leg te pakken, in 16 darts brak Lowe terug. De beslissende leg werd begonnen door Lowe, maar Gorbunov begon met een maximale score. Uiteindelijk pakte ‘Unlce Sam’ met een 15-darter de set af van Lowe.

Lowe wint in stijl

Gorbunov begon ook goed aan zijn eigen set, met een 68-finish hield hij zijn eigen leg. Lowe hield vervolgens eenvoudig zijn eigen leg en maakte er zo 1-1 van. Vervolgens gooide Gorbunov een matige leg, waardoor Lowe via tops de break plaatste. Een leg later gooide Lowe de maximale score, maar miste drie matchdarts op dubbel 14. Gorbunov brak via dubbel 8 terug naar 2-2. Lowe bleef koel en produceerde een 84-finish in 12 darts om uiteindelijk met 3-1 in sets te winnen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jason Lowe: 86,72 / 30,56%
Dmitriy Gorbunov: 80,56 / 50%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Jason Lowe bereikt tweede ronde na overwinning op Rus