Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Massimo Balsamo

JDC: Nederland stuurt acht darters naar jeugd WK

Van 23 november tot 26 november zullen de grootste darttalenten van de wereld onder de 18 afreizen naar Gibraltar. In het ‘Europa Point Stadium’ zal er gestreden worden om de JDC Junior wereldtitel voor teams en singles. De NDB maakte recent als een van de laatste landen de Nederlandse afvaardiging bekend.

Veertien landen zullen afreizen richting Gibraltar. Italië, Duitsland, Engeland, Schotland, IJsland, Noord-Ierland, Wales, Denemarken, Gibraltar, België, Ierland en dus Nederland zijn van de partij. Teams vanuit de Verenigde Staten en Canada maken het toernooi pas echt een internationaal feestje.

Engeland is met jongens als Luke Littler en Leighton Bennett de grote favoriet.

Nederland, dat in 2019 wereldkampioen werd bij de teams en dus regerend kampioen is, zal twee teams sturen. Het eerste team bevat jongens die op de JDC Tour actief zijn geweest in het afgelopen jaar. Bradley Roes, Pim van Bijnen, Tinus van Tiel en Dylan van Lierop hebben veel ervaring opgedaan op de Tour in Engeland.

Het tweede team doet desondanks zeker niet onder. Bram van Dijk en Youri Dirks zijn (waarschijnlijk) geselecteerd op basis van hun NDB junioren ranking uit 2019/2020, terwijl Massimo Balsamo en Cedric Saes in die tijd de betere waren bij de aspiranten.

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *