Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Luke Littler

JDC Tour: 15-jarige Littler smijt gemiddelde van 110, Van Tiel finale

In Coventry hervatte vandaag de JDC Advanced Tour. De beste 32 darters onder de 18 van de wereld, waaronder Nederlanders Pim van Bijnen, Dylan van Lierop en Tinus van Tiel, kwamen in actie. Luke Littler overweldigde met fenomenale gemiddelden.

De Advanced Tour blijkt nog lastig voor de Nederlanders. Het niveauverschil is groot. De Advanced Tour is een ‘gesloten’ tour voor 32 tourkaarthouders.

Tinus van Tiel zorgde voor het eerste Nederlandse succes op de Advanced Tour. De talentvolle darter uit het Gooi haalde in het zevende toernooi de finale, terwijl hij vorig weekend nog moest thuisblijven vanwege corona.

Luke Littler was de absolute topper van het toernooi. Het Engelse talent, die binnenkort zijn debuut maakt op Lakeside, registreerde een geweldig gemiddelde van 111.33 in zijn eerste wedstrijd van het weekend. Een dag later smeet Littler nogmaals gemiddeldes van ruim boven de in het bord. Herinnering: Luke Littler is amper 15 jaar oud!

Leighton Bennett, normaliter de grootste concurrent van Littler, was volkomen onzichtbaar dit weekend. In plaats van Bennett kwam Thomas Banks bovendrijven. De 14-jarige Thomas Banks gooide steady 80 gemiddeldes wat resulteerde in twee finales waarvan hij er een op z’n naam schreef.

Dylan van Lierop behaalde tweemaal de laatste 16, terwijl Pim van Bijnen niet verder kwam dan de kwartfinale dit weekend.

JDC Tour 5: Luke Littler 6-4 Kieran Thompson

JDC Tour 6: Thomas Banks 6-3 Riley Rees-Tucker

JDC Tour 7: Henry Coates 6-0 Tinus van Tiel

JDC Tour 8: Luke Littler 6-2 Thomas Banks

Ranking
1. Leighton Bennett
2. Luke Littler
3. Henry Coates
4. Riley Rees-Tucker
5. Thomas Banks
13. Pim van Bijnen
19. Dylan van Lierop
20. Tinus van Tiel

Image courtesy of FOTO: Taka Wu (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *