Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

JDC Tour: Bennett blijft winnen, Van Bijnen finale

De agenda van de beste jeugdspelers ter wereld wordt vlot hervat. Opnieuw werd er een JDC Tour weekend georganiseerd in Engeland opgedeeld in de Foundation Tour en de Advanced Tour. Pim van Bijnen, Dylan van Lierop en Tinus van Tiel kwamen in actie.

Foundation Tour

De Foundation Tour is open voor iedereen zonder JDC Tourkaart. Pim van Bijnen en Dylan van Lierop zijn de Nederlanders die besloten hebben weekenden naar Engeland af te reizen om de tour te spelen. Waar Van Bijnen in de vorige toernooien oppermachtig was, had hij dit weekend pech.

In het vijfde toernooi werd Van Bijnen simpelweg overklast door de latere winnaar Joshua James-Powell in de halve-finale, maar in het zesde toernooi werd Van Bijnen het meest verrassend. Ondanks het gooien van het hoogste gemiddelde van het toernooi, verloor het jonge talent bij de laatste 32 met 2-3 van Cameron Nicholson. Dylan van Lierop presteerde beter dit weekend, hij haalde de kwartfinale in het eerste toernooi en de finale in het tweede toernooi. Cayden Smith pakte zijn tweede titel van het jaar op.

Event 5
Finale:
Joshua James-Powell 5-1 Shane Weeks

Event 6
Finale:
Cayden Smith 5-3 Dylan van Lierop

Ranking [Top vier mag spelen op Advanced Tour volgend jaar]:
1. Pim van Bijnen
2. Cayden Smith
3. Dylan van Lierop
4. Joshua James Powell

Advanced Tour

Op de Advanced Tour mogen alleen de 32 JDC tourkaarthouders in actie komen. Dankzij een aantal afmeldingen mochten Pim van Bijnen en Cayden Smith doorstromen vanuit de Foundation Tour. Voor Van Bijnen pakte dit succesvol uit. Na een teleurstellende zaterdag op de Foundation Tour, behaalde hij wel de finale in het vijfde toernooi van de Advanced Tour. Toch wist hij zijn absolute top niet te laten zien dit weekend, en verloor hij met 1-6 van Henry Coates.

Het tweede toernooi werd gewonnen door Leighton Bennett, het Engelse megatalent liet opnieuw zien een constant gemiddelde van 80+ aan te kunnen houden. Na het verslaan van Henry Coates in de halve finale, versloeg Bennett in de finale zijn grootste concurrent voor de eindtitel Luke Littler met 6-5. Pim van Bijnen strandde in de kwartfinales van het zesde toernooi, terwijl Tinus van Tiel genoegen moest nemen met tweemaal de laatste 16.

Event 5
Finale:
Henry Coates 6-1 Pim van Bijnen

Event 6
Finale:
Leighton Bennett 6-5 Luke Littler

Ranking:
1. Leighton Bennett
2. Luke Littler
3. Henry Coates
13. Tinus van Tiel

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *