Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken

JDC Tour: Bennett lijstaanvoerder, Van Lierop halve finale

In Engeland begon vandaag de JDC Tour met de 32 beste jeugd darters van de wereld. Pim van Bijnen en Dylan van Lierop kwamen voor Nederland in actie. Tinus van Tiel moest eerder deze week afhaken met corona.

JDC Tour 1

Vandaag werd de Advanced Tour gespeeld, de gesloten competitie van de JDC. Van Bijnen en Van Lierop ‘promoveerden’ vorig jaar en wonnen een tourkaart. Vandaag was dus de eerste echte test.

Van Lierop en Van Bijnen wonnen beiden hun eerste twee wedstrijd. In de kwartfinales moest Pim van Bijnen dan toch zijn meerdere erkennen aan het supertalent, en Lakeside-deelnemer, Luke Littler met 4-3. Dylan van Lierop had een makkelijkere loting en behaalde verrassend de halve finale met de winstpartij op Daniel Stephenson. In de halve finale bleek Leighton Bennett veel te sterk.

De finale ging tussen de twee grootste talenten van de tour (en misschien wel van de wereld) Luke Littler en Leighton Bennett. Het werd een titanenstrijd die Littler pas in de laatste leg naar zich toe trok.

Halve Finales:
Leighton Bennet 5-0 Dylan van Lierop
Luke Littler 5-1 Harry Gregory

Finale:
Luke Littler 6-5 Leighton Bennet

JDC Tour 2

Op het tweede toernooi van de zaterdag presteerden de Nederlanders minder. Pim van Bijnen liet niet zijn beste spel zien en verloor kansloos met een mager gemiddelde van Connor Hopkins in de eerste ronde (4-1).

Dylan van Lierop wist zelfs geen leg te winnen. Het talent uit Zandvoort verloor met 4-0 van Riley Rees Tucker uit Wales, die vervolgens pas in de finale verloor. De Amerikaan Peter Stewart Jnr. gaf met het behalen van de halve finale de JDC Tour en internationaler gevoel, maar hij bleek niet goed genoeg te zijn om de finale te bereiken.

Leighton Bennett werd de man van de dag. Een finaleplaats én toernooiwinst. Het Engelse supertalent won met een geweldig 91.80 gemiddelde in de finale met 6-2.

Halve Finales:
Riley Rees-Tucker 5-2 Peter Stewart Jnr.
Leighton Bennett 5-2 Henry Coates

Finale:
Leighton Bennett 6-2 Riley Rees-Tucker

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *