Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

JDC Tour: Bram van Dijk verrast met twee titels

Bram van Dijk heeft goed gepresteerd op de JDC Foundation Tour. Het Nederlandse talent won maar liefst de helft van de toernooien. Ook Massimo Balsamo reisde naar Engeland.

De JDC Foundation Tour kan gezien worden als de tweede divisie van de beste darters ter wereld onder de 18. Winnaars van de eindranglijst van de Foundation Tour winnen een tourkaart en mogen in actie komen op de Advanced Tour, een afgeschermde Tour voor de beste 32 jeugddarters van de wereld.

Pim van Bijnen en Dylan van Lierop kwamen vorig jaar in actie op de Foundation Tour. Beiden wisten een tourkaart voor de Advanced Tour te veroveren. Bram van Dijk en Massimo Balsamo waren het eerste weekend de enige Nederlanders die afreisden. Ook de Belgen kwamen in actie. Joppe van Roobroeck en Axel Savelkoel lieten het dartstalent van de Zuiderburen blijken.

Het eerste weekend bleek een gevecht te worden tussen Bram van Dijk en de Engelse Evan Willoughby. Willoughby, die vorig jaar ook al een toernooi wist te winnen, liet opnieuw zijn kwaliteiten zien. Hij won in de finale van landgenoot Joshua Jones. Ook het derde toernooi ging naar de Engelsman.

Bram van Dijk verraste door toernooi twee en vier te pakken. De Brabander gooide constant een hoog niveau (zo rond de 75-80 gemiddeld) en kan goed terug kijken op zijn debuut op de Foundation Tour.

Voor Massimo Balsamo, de voormalig Nederlands kampioen bij de aspiranten, waren de kwartfinales het beste resultaat.

Toernooi 1: Evan Willoughby 5-1 Joshua Jones

Toernooi 2: Bram van Dijk 5-1 Oliver Allenby

Toernooi 3: Evan Willoughby 5-4 Hayden Robbie

Toernooi 4: Bram van Dijk 5-3 Evan Willoughby

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *