Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Henry Coates

JDC Tour: Rees-Tucker wint titel, Van Bijnen kwartfinale

De beste 32 jeugddarters kwamen op zondag opnieuw in actie in de Advanced Tour van de JDC. Bennett overtuigde op dag één, maar kunnen andere jongens zich ook naar de top werken? Pim van Bijnen en Dylan van Lierop dingen ook naar de titel.

JDC Tour 3

Een dag om snel te vergeten voor de Nederlanders. Pim van Bijnen verloor in de eerste ronde met 4-3 van Ben Carr, met een gemiddelde van amper 60. Dylan van Lierop presteerde iets beter, hij won met 4-3 van Callum Bedow om vervolgens op zijn broek te krijgen met 4-0 van Connor Hopkins uit Wales.

Het toernooi kreeg een verrassende wending nadat Luke Littler, winnaar van JDC Tour 1, al vroeg in de wedstrijd werd uitgeschakeld. Ook Leighton Bennett, de nummer een van de ranglijst, verloor kansloos in de kwartfinale.

Dankzij een gelukkige loting bereikten de Engelsman Jenson Walker en de Hongaar Kovacs Almos de halve finale, die eindigde in het voordeel van de Engelse jongen. Riley Rees-Tucker haalde zijn tweede finale van de Tour en pakte vervolgens de titel.

Halve Finales:
Jenson Walker 5-4 Kovacs Almos
Riley Rees-Tucker 5-4 Henry Coates

Finale:
Riley Rees-Tucker 6-3 Jenson Walker

JDC Tour 4

In het laatste toernooi van het weekend kwamen de bekende namen opnieuw bovendrijven. Luke Littler en Leighton Bennet stonden ‘gewoon’ weer in de halve finales, die deze keer werd gewonnen door Bennett. En ook Henry Coates stond weer goed te gooien, uiteindelijk uitmondend in zijn eerste titel van het seizoen.

De Nederlanders presteerden iets beter dan eerder op de dag. Dylan van Lierop strandde bij de laatste 16 na het verslaan van Lewis Bell, van het eiland Jersey. Pim van Bijnen haalde zelfs de kwartfinales, maar moest zijn meerdere erkennen aan Archie Self. Het absolute topniveau is nog ver te zoeken bij Van Bijnen.

Halve Finales:
Henry Coates 5-2 Archie Self
Leighton Bennett 5-2 Luke Littler

Finale:
Henry Coates 6-5 Leighton Bennett

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *