Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Pim van Bijnen

JDC Tour: Van Bijnen en Van Lierop pakken JDC tourkaart

Afgelopen weekend werden de laatste toernooien voor de JDC Foundation Tour en Advanced Tour gespeeld. In totaal kwamen drie Nederlanders in actie, met twee in de mogelijkheid om een tourkaart te pakken. Lees hier meer.

Foundation Tour

Op zaterdag stonden de laatste twee toernooi voor de JDC Foundation Tour op het programma. Opnieuw was Pim van Bijnen erg dominant, hij won beide toernooien. Dit betekende dat hij van de 12 toernooien er 8 wist te winnen! Dit keer was hij in de finales te sterk voor Joshua Been en Cayden Smith, tweemaal werd het 5-0.

Dylan van Lierop bereikte één keer de laatste 16 en één keer de kwartfinales. Hiermee eindigt hij als derde op de ranking, en pakt hij net als Van Bijnen een JDC Advanced Tour tourkaart en mag hij deelnemen aan het JDC WK later in het jaar.

Toernooi 11
Finale:
Pim van Bijnen 5-0 Joshua Been

Toernooi 12
Finale:
Pim van Bijnen 5-0 Cayden Smith

Advanced Tour

Zondag stonden de laatste twee toernooien voor de JDC Advanced Tour op het programma. De nummer twee op de ranking Luke Littler was afwezig, dus lagen er kansen voor de andere spelers. Bennett maakte er optimaal gebruik van, net als Van Bijnen bleef hij ongeslagen. In het eerste toernooi versloeg hij Adam Dee in de finale, in het tweede toernooi versloeg hij Charlie Large met 6-3 en een gemiddelde van boven de 100.

Tinus van Tiel verloor twee keer in de kwartfinales en eindigt op een keurige 10de plaats op de ranking. Hem zien we volgend jaar ook terug op de Advanced Tour en kwalificeert hij zich voor het JDC WK.

Toernooi 11
Finale:
Leighton Bennett 6-0 Adam Dee

Toernooi 12
Finale:
Leigthon Bennett 6-3 Charlie Large

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *