Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

JDC Tour: Van Bijnen onverslaanbaar, Littler laat talent zien

Naast het Challenge Tour weekend werd ook de JDC Tour gespeeld, ook wel bekend als de <18 Tour van de PDC. Een ontketende Pim van Bijnen en Dylan van Lierop streden om de titels in de Foundation Tour, terwijl Tinus van Tiel aan de slag moest in de Advanced Tour.

Foundation Tour

Er was maar één man die regeerde op de Foundation Tour en dat was Pim van Bijnen. De Foundation Tour is een toernooienreeks voor darters onder de 18 die eerder dit jaar geen JDC Tour Card hebben gewonnen en op de Advanced Tour in actie mogen komen. Hoewel Pim van Bijnen dus op het ‘tweede niveau’ moest uitkomen – Van Bijnen deed niet mee aan de JDC Q-School eerder dit jaar – nam hij zijn absolute top niveau gewoon mee naar Engeland.

Van Bijnen won beide toernooien in het weekend door iedere tegenstander zonder enige kans naar huis te sturen. De Tilburger liet al in het eerste toernooi van het weekend zien van buitenaardse afkomst te zijn. Van Bijnen gooide namelijk een verwoestend 112.7 gemiddelde. Dylan van Lierop kan ook tevreden terug kijken, hij behaalde zijn eerste JDC finale.

Event 3
Finale:
Pim van Bijnen 5-0 Dylan van Lierop

Event 4
Finale:
Pim van Bijnen 5-1 Cayden Smith

Order of Merit [Top 4 wint Tour Card voor Advanced Tour]
1. Pim van Bijnen
2. Cayden Smith
3. Dylan van Lierop
4. Jake Rigney

Advanced Tour

Ook op de Advanced Tour was er sprake van een hoog niveau darten. Waar op de eerste toernooien Leighton Bennett overheerste, is er dit weekend dan toch echt een grote concurrent opgestaan. Luke Littler, een talent uit Engeland onderdeel van de talentenpoule van Target, behaalde tweemaal de finale waarvan hij er één won.

Tinus van Tiel was de enige Nederlander die uit mocht komen op de JDC Advanced Tour. Het behalen van de kwartfinale in het vierde toernooi was zijn beste prestatie.

Event 3
Finale:
Luke Littler 6-3 Jacob Hibbert

Event 4
Finale:
Leighton Bennett 6-2 Luke Littler

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *