Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

JDC Tour: Van Bijnen oppermachtig, Bennett pakt toernooi

Met nog drie weekenden te gaan, is het dringen geblazen in de Foundation en Advanced Tour van de JDC. Welke darters kunnen zich in 2021 kronen tot beste darters onder de 18? Pim van Bijnen, Dylan van Lierop en Tinus van Tiel waren de Nederlanders die in actie kwamen.

Foundation Tour

Pim van Bijnen was opnieuw oppermachtig op de Foundation Tour, de tour voor de jongelingen die geen JDC Tourkaart in handen hebben. In het zevende toernooi liet de Brabander opnieuw zijn talent zien, met een 92.02 gemiddelde op landgenoot Dylan van Lierop als hoogtepunt. Ondanks spannende wedstrijden bij de laatste 32 en de kwartfinales – beiden werd er gewonnen met 3-2 – had Van Bijnen geen enkele moeite met Olly Raywood die verslagen werd met 5-0 in de finale.

Ook in het achtste toernooi was Van Bijnen opnieuw veruit de beste. Met een gemiddelde van 90.18 won hij zijn eerste wedstrijd. Hij vervolgde zijn dag met wat mindere gemiddelden, simpelweg omdat een beter gemiddelde niet nodig was om zijn tegenstander te verslaan, totdat hij in de halve finale opnieuw zijn landgenoot Dylan van Lierop tegenkwam die hij met beter spel versloeg. In de finale kwam Van Bijnen zijn grootste ‘concurrent’ tegen, Cayden Smith, maar won zonder enige moeite met 5-2 van de Engelsman.

Toernooi 7:
Finale:
Pim van Bijnen 5-0 Olly Raywood

Toernooi 8:
Finale:
Pim van Bijnen 5-2 Cayden Smith

Advanced Tour

Vooraf een weekend van de Advanced Tour weet je één ding zeker: Leighton Bennett gaat een toernooi winnen. Het Engelse megatalent – dat zich kwalificeerde voor het laatste BDO WK – won op zondag zijn vierde titel bij de JDC dit seizoen. Zijn grootste concurrent Luke Littler versloeg hij in de kwartfinales waarop hij het in de volgende rondes niet meer moeilijk had. In de finale werd afgerekend met Tavis Dudeney, die zijn eerste JDC finale behaalde door Tinus van Tiel in de halve finale te verslaan.

Luke Littler schreef het achtste toernooi op zijn naam, zijn tweede van het seizoen. Littler kon zonder enige moeite de finale behalen om Henry Coates met 6-2 te verslaan. Coates versloeg in de halve finale Leighton Bennett al, waardoor Littler het Target-talent niet hoefde tegen te komen. Tinus van Tiel strandde bij de laatste 16 met dank aan dezelfde Henry Coates.

Toernooi 7:
Finale:
Leighton Bennett 6-2 Tavis Dudeney

Toernooi 8:
Finale:
Luke Littler 6-2 Henry Coates

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *