Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

JDC Tour: Van Bijnen pakt titel, Meek eerste meisje in finale

De beste jeugddarters van de wereld hebben nog twee weekenden te gaan op de JDC Tour. Pim van Bijnen kan dit weekend zijn titel in de Foundation Tour veilig stellen, terwijl Dylan van Lierop en Tinus van Tiel ook voor een goed resultaat strijden.

Foundation Tour

Op de Foundation Tour zoals altijd twee Nederlanders in actie: Pim van Bijnen en Dylan van Lierop. Waar Van Bijnen toernooi op toernooi wint en al zeker is van het JDC WK (WK darts onder de 18), zal Van Lierop nog moeten aanzetten om zijn top vier positie veilig te stellen – en dus volgend jaar op de Advanced Tour mag uitkomen.

In het negende toernooi kwam Van Bijnen geen enkel moment in de problemen. De Tilburger won met 5-1 in de finale van Evan Willoughby, die zijn eerste JDC finale behaalde. Van Lierop moest genoegen doen met een plek bij de laatste 32.

Evan Willougby behaalde opnieuw de finale in het laatste toernooi van het weekend. Hannah Meek schreef geschiedenis door als eerste meisje een JDC finale te behalen. Dylan van Lierop eindigde een teleurstellend weekend met de laatste 16, terwijl Pim van Bijnen in de halve finale overklast werd.

Toernooi 9
Finale:
Pim van Bijnen 5-1 Evan Willoughby

Toernooi 10
Finale:
Evan Willougby 5-4 Hannah Meek

Advanced Tour

Op de Advanced Tour was Leighton Bennett de grote afwezige. Meer kans voor nieuwe titelwinnaars dus. Tavis Dudendey werd één van hem. De Engelsman gooide een steady toernooi en won in de finale met een sterk gemiddelde van 91.59.

Luke Littler won het laatste toernooi van het weekend en laat zien nog steeds de grootste concurrent van Bennett te zijn. Tinus van Tiel haalde tweemaal de laatste 16.

Toernooi 9
Finale:
Tavis Dudeney 6-1 Jacob Hibbert

Toernooi 10
Finale:
Luke Littler 6-1 Tavis Dudeney

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *