Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken

JDC Tour: Van Bijnen wint, Leighton Bennett verwoestend

In Engeland begon dit weekend het seizoen van de Junior Darts Corporation, ook wel bekend als het opleidingsinstituut van de PDC voor darters onder de 18. Buiten de grootste talenten uit het Verenigd Koninkrijk, reisden ook drie Nederlanders naar het Engelse Cinderford af.

Op zaterdag vonden de eerste twee toernooien van de Foundation Tour plaats. Deze toernooienreeks is open voor iedereen onder 18 jaar en bevat £5000,- aan prijzengeld. De Advanced Tour, die vandaag werd gespeeld, is iets anders opgebouwd. Op deze tour zijn er voorafgaand al 32 jonge darters aangewezen om mee te dingen voor de titel. Aan het einde van het seizoen zal de top vier van de Foundation Tour een tourkaart ontvangen om op de Advanced Tour in actie te mogen komen.

Foundation Tour

Negenentwintig darters stonden aan de start van het toernooi. Pim van Bijnen en Dylan van Lierop mochten voor de Nederlandse eer strijden, wat aardig bleek te lukken. Pim van Bijnen en Cayden Smith, een Engelsman die recent nog de Gibraltar Open op zijn naam wist te schrijven bij de jeugd, waren overheersend in het toernooi. Ook qua gemiddelden waren de twee een klasse groter dan de rest van het deelnemersveld.

Cayden Smith wist te overtuigen door in het eerste toernooi een gemiddelde van 86.7 in een partij te gooien, terwijl Pim van Bijnen met een gemiddelde van 80.8 het tweede toernooi op zijn naam wist te schrijven. Dylan van Lierop wist de halve finale te behalen in het tweede toernooi.

Event 1
Finale:
Cayden Smith 5-3 Pim van Bijnen

Event 2
Finale:
Pim van Bijnen 5-3 Cayden Smith

Advanced Tour

Zondagmiddag werd de Advanced Tour gespeeld. Op deze tour hebben 32 JDC Tourkaarthouders het recht om in actie te komen, onder hen Tinus van Tiel. De toon werd met meteen gezet door Leighton Bennett, de voormalige kampioen bij de jeugd. Het Engelse toptalent produceerde tweemaal een gemiddelde boven de negentig om Luke Littler zelfs met een 96.1 gemiddelde te verslaan in de finale van het eerste toernooi. Een niveau waar je u tegen zegt.

Ook het tweede toernooi was Bennett overheersend betreft gemiddelden, maar dit bleek niet genoeg. Bennett werd verrassend verslagen door de uiteindelijke winnaar Connor Hopkins. Tinus van Tiel wist één keer de eerste ronde door te komen en de laatste 16 te bereiken.

Event 1
Finale:
Leighton Bennett 6-4 Luke Littler

Event 2
Finale:
Connor Hopkins 6-1 Henry Coates

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *