Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Jeff Smith en Leonardo Gates plaatsen zich voor US Darts Masters en NADC

Afgelopen avond/nacht werden de eerste twee qualifiers gespeeld voor de US Darts Masters en de North American Championship, de mogelijkheid om je te kwalificeren voor het WK. Lees hier meer.

Qualifier 1
Qualifier 1 werd een prooi voor de North American Champion van 2018, Jeff Smith. Smith begon de dag met redelijk eenvoudige overwinningen op Joseph Newman (4-1), Shawn Burt (4-0), Nick Georgeson (4-1) en Elliot Milik (4-1). In de kwartfinales werd Daniel Baggish met 4-2 verslagen en bereikte zo de halve finales. Lakeside-deelnemer David Cameron was daarin de tegenstander. Met een gemiddelde van 91,8 bereikte ‘The Silencer’ de finale, waarin zijn landgenoot Matt Campbell de tegenstander was. De finale was van enorm hoog niveau, vooral qua finishes. Alle legs gingen met de darts mee, behalve de laatste leg. Smith wist Campbell met een 13-darter te breaken en kwalificeerde zich daardoor voor de US Darts Masters en de NADC. In de finale gooide Smith 74 en 72 uit, terwijl Campbell finishes van 100,126 en 147 gooide.

Qualifier 2
De tweede Qualifier werd gewonnen door Leonardo Gates, die dit jaar dan eindelijk zijn debuut gaat maken bij de PDC. Gates begon de tweede qualifier met twee keer een whitewash op Mark Lowe en Jayson Barlow. Bij de laatste 32 kreeg Gates matchdarts tegen, maar won wel met 4-3 van Jacob Womack. Bij de laatste 16 en de kwartfinales werd er twee keer met 4-2 gewonnen van David DePriest en Matt Campbell voor een plaats in de halve finales. Jim Long was de tegenstander in de halve finales, Long werd met 4-1 verslagen en zo plaatste ‘The Soldier’ zich voor de finale. John Norman Jnr. was in de finale de tegenstander. In een matige finale kwam Norman 2-0 voor, maar zag vervolgens Gates 4 legs op een rij winnen en kwalificeerde zich zo ook voor het World Series evenement en de NADC.

Order of Merit
In totaal zullen er 8 spelers zich kwalificeren voor beide toernooien, woensdagavond zullen nog twee qualifiers gespeeld worden. De winnaars kwalificeren zich ook, daarnaast plaatst te top 4 van de Order of Merit zich ook. Na twee toernooien staat Matt Campbell er erg goed voor. Daarnaast staan Darin Young, Gary Mawson en John Norman Jnr. ook virtueel op de US Darts Masters en de NADC.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.