Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jeff Smith

Jeff Smith ondanks jetlag te sterk voor Van Trijp

Danny van Trijp is er bij zijn terugkeer op de European Tour niet in geslaagd van Jeff Smith te winnen. Ondanks een jetlag was de Canadees met 6-4 te sterk.

De eerste dag van de European Tour 2022 werd afgesloten met een duel tussen Jeff Smith en de vierde Nederlander van de dag, Danny van Trijp. Door in juli van vorig jaar een kwalificatietoernooi te winnen mocht de nog jonge Van Trijp dit weekend in actie komen, en er lagen zeker kansen tegen Smith. De Canadees was namelijk maar net op tijd aangekomen in Duitsland, na een reis van 35 (!) uur. Met een 17-darter greep Van Trijp ook meteen de eerste leg, maar daarna bleek toch dat Smith weinig last had van een jetlag.

Dankzij twee missers van Van Trijp op de dubbels kwam Smith op 1-1, waarna hij met legs in 17 en 18 pijlen een gat van twee legs sloeg. Met een 14-darter greep ‘The Silencer’ nog een break, die hij met een 16-darter ook eenvoudig verzilverde. Van Trijp gaf zich echter niet zo snel gewonnen. Met twee 17-darters vocht hij zich terug naar 3-5, waarna een 19-darter hem nog een leg dichterbij Smith bracht. Verder dan dit kwam hij echter niet: met een 15-darter maakte Smith er een einde aan. Een verdiende overwinning voor de Canadees, die hierna snel zijn bed indook na deze uitputtende reis.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jeff Smith: 87.09 / 42.9%
Danny van Trijp: 83.58 / 40%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *