Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Jeff Smith

Jeff Smith toont klasse en grijpt titel in Canada

Na een verloren finale op zaterdag heeft Jeff Smith een dag later wel de titel gepakt. ‘The Silencer’ kende vrij weinig problemen en versloeg John Norman Jr. in de finale.

Hoe verging de dag?

Nog één dag te gaan in Canada: de ander drie toernooien worden pas in Oktober gehouden. Een laatste kans dus om nu van de aanwezige vorm te profiteren. Jacob Taylor was over de eerste twee dagen qua gemiddeldes het beste, maar dat betaalde zich nog niet uit. Ook vandaag zat een titel er niet in: in de halve finale verloor hij van de excentrieke John Norman Jr. Matt Campbell en David Cameron, de leiders na twee toernooien, vlogen er al een stuk eerder uit. Campbell al bij de laatste 16 door toedoen van Ben Garner (5-4), Cameron in de kwartfinale tegen Jim Long (6-5).

Jeff Smith wist voor de tweede keer op rij de finale te halen, dit keer was John Norman Jr. zijn tegenstander. Smith kende een gemakkelijke start met een 5-0 overwinning op Kerry Way, waarna een 6-3 overwinning op Darryl Christie volgde. Dezelfde uitslag werd ook in de halve finale tegen Jim Long genoteerd. Norman Jr., die een aantal jaar geleden nog een Tour Card had, begon met een 5-4 overwinning op Terry Fougere, waarna ook Kiley Edmunds (5-4) en Dave Richardson (6-5) in een beslissende leg werden verslagen. Jacob Taylor was daarna het laatste slachtoffer (6-4).

Finale

Jeff Smith verloor zijn eerste finale dit weekend en was er dus op gebrand om nu wel toe te slaan. De start van deze finale was echter voor Norman Jr. De excentrieke speler begon met twee 15-darters sterk. Smith sloeg terug met een 14-darter, waarna hij zijn eigen leg in 15 pijlen hield. Het niveau lag hoog. Smith gooide nog een 15-darter, waarna een 21-darter het hoge niveau achter zich liet. Norman Jr. reageerde met een 13-darter, waardoor hij de schade bij een 4-3 achterstand hield. Smith gooide echter ook een 13-darter, waardoor ‘The Silencer’ op matchpoint kwam. Norman Jr. deed nog iets terug, maar daarna was het met een 14-darter wel gedaan. Smith sluit het weekend af met een titel en als koploper.

Jeff Smith: 94.45 / 50%
John Norman Jr.: 89.86 / 29%

Order of Merit

Jeff Smith heeft de leiding genomen in het klassement, maar zal die leiding naar alle waarschijnlijkheid niet gaan verdedigen. Het volgende weekend staat in dezelfde week gepland als een aantal Players Championships en de Canadees staat er daar ook goed voor richting het WK.

  1. Jeff Smith 38
  2. David Cameron 30
  3. Jacob Taylor 28
  4. Matt Campbell 28
  5. John Norman Jr. 22
  6. Dave Richardson 20
  7. Jim Long 18
  8. Kiley Edmunds 16
  9. Shawn Brenneman 16
  10. Ben Garner 14

Uitslagen

Kwartfinales
Jacob Taylor 6-1 Ben Garner
John Norman Jr. 6-5 Dave Richardson
Jim Long 6-5 David Cameron
Jeff Smith 6-3 Darryl Christie

Halve Finales
John Norman Jr. 6-4 Jacob Taylor
Jeff Smith 6-3 Jim Long

Finale
Jeff Smith 6-4 John Norman Jr.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *