Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Jeff Smith

Jeff Smith wint CDC Continental Cup, Lowe naar WK

Afgelopen nacht werd de CDC Continental Cup gespeeld in New York. De beste 16 Noord-Amerikanen namen het tegen elkaar op voor een WK-plek en een plek op de US Darts Masters. Jeff Smith won het toernooi, maar het WK-plek zal toch naar een Engelsman gaan. Lees hier meer.

In New York namen de beste 8 Amerikanen het op tegen de beste 8 Canadezen. In de eerste ronde stonden dus ook 8 partijen op het programma tussen een Amerikaan en een Canadees. Na een lange dag vol darts bleven twee Canadezen over in de finale; Jeff Smith en Jacob Taylor. Smith behaalde de finale met overwinningen op Chuck Puleo (5-2), Adam Sevada (6-5) en David Cameron (7-6). Taylor haalde de finale ten koste van de Nederlandse Amerikaan Jules van Dongen (5-4), Gary Mawson (6-5) en Kiley Edmunds (7-5).

In de finale gingen de eerste drie legs met de darts mee. In de vierde leg was het Jeff Smith die als eerste de break plaatste. Jacob Taylor miste 4 pijlen op de dubbel, waardoor Smith via dubbel 9 op een 3-1 voorsprong kwam. Een leg later verzilverde Smith de break in 16 darts en kwam zo 4-1 voor. Daarna ging alles tot en met leg 12 met de darts mee, waardoor ‘The Silencer’ op matchpoint kwam. In leg 13 brak Taylor in 18 darts terug naar 7-6. Taylor leek de break te verzilveren, maar miste een 83-finish op de bull voor 7-7. Smith bleef zoals altijd erg koel en pakte met de hoogste finish van de partij (120) de 8-6 overwinning en de titel!

Jeff Smith heeft zich hiermee geplaatst voor de World Series of Darts evenement voor volgend jaar, de US Darts Masters. Smith had zich al via de Pro Tour geplaatst voor het WK, maar doordat hij de CDC Continental Cup heeft gewonnen wordt hij nu een Internationale Qualifier. Op de Pro Tour Order of Merit schuift alles door en kwalificeert Jason Lowe zich voor de tweede keer op rij voor het WK.

Uitslagen

Laatste 16
Danny Lauby 5-1 Ben Garner
Kiley Edmunds 5-3 Seth Steffano
Jacob Taylor 5-4 Jules van Dongen
Gary Mawson 5-4 Jim Long
Adam Sevada 5-4 John Norman Jnr
Jeff Smith 5-2 Chuck Puleo
Leonard Gates 5-1 Shawn Brenneman
David Cameron 5-3 Kevin Luke

Kwartfinales
Kiley Edmunds 6-3 Danny Lauby
Jacob Taylor 6-5 Gary Mawson
Jeff Smith 6-5 Adam Sevada
David Cameron 6-2 Leonard Gates

Halve finales
Jacob Taylor 7-5 Kiley Edmunds
Jeff Smith 7-6 David Cameron

Finale
Jeff Smith 8-6 Jacob Taylor

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Jeff Smith wint CDC Continental Cup, Lowe naar WK