Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jeff Smith

Jeff Smith wint groep 16 PDC Home Tour, Atkins tweede met twee overwinningen

Afgelopen avond werd de zestiende groep van de PDC Home Tour gespeeld. Ricky Evans was de favoriet en moest het opnemen tegen Jeff Smith, Christian Bunse en Ricky Evans. Lees hier meer. 

De PDC Home Tour is een nieuw opgezet toernooi bij de PDC. Vanaf vrijdagavond 17 april zijn er 32 avonden lang live darts te zien. Elke avond nemen 4 verschillende tourkaarthouders het tegen elkaar op vanuit hun eigen huis. De winnaar van elke poule kwalificeert zich voor de tweede ronde.

Jeff Smith begon sterk aan het toernooi, door zijn eerste wedstrijd met 5-1 te winnen van Christian Bunse. In de tweede wedstrijd werd met 5-4 verloren van Martin Atkins, die in de beslissende leg met 6 perfecte darts begon. Atkins won ook zijn eerste wedstrijd tegen Ricky Evans met 5-2, maar verloor zijn laatste partij met 5-2 van Christian Bunse.

Ricky Evans won met 5-3 van Christian Bunse. Dit betekende dus dat Ricky Evans 5-2 of beter moest winnen om de groep te winnen, terwijl Jeff Smith aan een overwinning genoeg had. Een 5-3 of 5-4 overwinning voor Evans was genoeg geweest voor Atkins.

De eerste 4 legs gingen met de darts mee. In de vijfde leg produceerde Evans een 14-darter en brak daarmee naar een 3-2 voorsprong. Met een hele knappe 121-finish in 12 darts brak Evans terug naar 3-3, en dat betekende dat Evans de groep niet meer kon winnen. In leg 7 miste beide heren veel dubbels, maar via dubbel 2 kwam Smith op matchpoint. Evans hield met een geweldige 137-finish 4-4 en moest er een beslissende leg komen wie de groep ging winnen, Smith of Atkins. Dit bleek Smith te worden, die met een geweldige 147-finish de overwinning pakte!

Bekijk hieronder alle uitslagen en de eindstand terug van groep 16 van de Home Tour.

Martin Atkins 5-2 Ricky Evans
Jeff Smith 5-1 Christian Bunse
Martin Atkins 5-4 Jeff Smith
Ricky Evans 5-3 Christian Bunse
Christian Bunse 5-2 Martin Atkins
Jeff Smith 5-4 Ricky Evans

Image courtesy of FOTO: Lucas Peltier (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Jeff Smith wint groep 16 PDC Home Tour, Atkins tweede met twee overwinningen