Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Jeffrey de Graaf komt vanaf nu uit voor Zweden: ‘Ik ga de Scandinavische Tour spelen’

Jeffrey de Graaf, geboren en getogen in Nederland, mag vanaf dit jaar deel mag nemen aan de PDC Nordic & Baltic Tour. De Graaf is inmiddels in het bezit van een Zweeds staatsburgerschap. Lees hier meer.

Aangezien hij niet in Zweden werkte en geen inkomen had, kon hij geen inwonersnummer aanvragen. Pas in 2018 lukte het hem uiteindelijk om een inwonersnummer te verkrijgen, waarna hij uit Nederland vertrok. “Het is me in 2018 eindelijk gelukt om een inwonersnummer te krijgen en ben toen verhuisd uit Nederland”, aldus De Graaf tegen PDC Nordic.

PDC-successen
Jeffrey de Graaf kende als Nederlander diverse goede resultaten bij de PDC. Zo was hij van 2016 t/m 2018 in het bezit van een tourkaart en bereikte hij het WK van 2017. De Graaf heeft een Zweedse vriendin en probeerde tijdens de periode toen hij een tourkaart had te verhuizen naar Scandinavië, maar dit viel niet mee. “Ik werkte niet in Zweden en had ook geen inkomen in het land, waardoor ik geen inwonersnummer kon krijgen. Het is me in 2018 toch eindelijk gelukt om een inwonersnummer te krijgen en ben toen verhuisd uit Nederland”, vertelt De Graaf aan PDC Nordic.

Kwalificeren voor het WK
De Graaf woont nu precies vijf jaar in het Scandinavische land, waardoor hij nu in het bezit is van een Zweeds staatsburgerschap. Hierdoor heeft de 32-jarige nu ook het recht op de PDC Nordic & Baltic Tour af te gaan, een tour voor spelers uit Scandinavië en de Baltische Staten waarbij twee WK-tickets verdiend kunnen worden:

“Ik kijk er al jaren naar uit om op de PDC Nordic & Baltic Tour te spelen. Echter kon ik niet eerder spelen, omdat ik niet voor 2018 naar Zweden verhuisde. Vanaf het moment dat ik naar Zweden verhuisde, wilde ik op de tour spelen. Mijn ambitie dit jaar is om me te kwalificeren voor het WK. Waar ik ook speel, ik ga voor de titel. De laatste tijd ben ik ver verwijderd van het niveau om te strijden voor de titels, gezien mijn prestaties op Q-School en de Challenge Tour”, aldus een gemotiveerde De Graaf.

PDC Nordic vroeg De Graaf ook wat hij gaat verwachten van de debuutjaar op de tour: “Natuurlijk ken ik alle spelers uit Zweden, ik weet dat er in Denemarken goede darters rondlopen. Uit Finland ken ik er niet zo veel, maar de weinige die ik ken zijn goed, hoewel ik niet zeker weet of ze nog steeds spelen. Net als in Noorwegen, daar hebben ze een paar goede darters, maar voor de rest weet ik niet zo goed wat ik ervan moet verwachten.”

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Jeffrey de Graaf komt vanaf nu uit voor Zweden: ‘Ik ga de Scandinavische Tour spelen’