Jeffrey de Zwaan moeiteloos naar tweede ronde op World Grand Prix

Jeffrey de Zwaan heeft zonder veel moeite de tweede ronde op de World Grand Prix gehaald. ‘The Black Cobra’ was met 2-0 te sterk voor Steve Beaton.

Bij zijn tweede deelname aan de World Grand Prix mocht Jeffrey de Zwaan het op gaan nemen tegen Steve Beaton, die al voor de 16e keer deelnam in Dublin. ‘The Bronzed Adonis’ blijft zich maar handhaven in de top, en is ook dit jaar weer op de meeste TV-toernooien te bewonderen. Hij won ook de bull en mocht beginnen. Hij opende echter pas met zijn 5e, De Zwaan deed dit met zijn derde. De Nederlander profiteerde optimaal en pakte ook de leg. In zijn eigen leg was het echter De Zwaan die zes pijlen nodig had om te openen, waardoor Beaton meteen terug kon breaken in 18 pijlen. Eén misser vanaf 96 voor Beaton koste hem daarna weer zijn eigen leg, De Zwaan gooide namelijk meteen dubbel 11. Met de eerste 160 start van het toernooi opende De Zwaan zijn eigen leg, die hij uiteindelijk in 14 pijlen won. De eerste set ging zo naar de ‘Black Cobra’.

Met een 100-finish voor een 15-darter kwam De Zwaan uitstekend uit de pauze. Een leg later miste hij tops voor een 125-finish, maar nadat Beaton drie pijlen op hetzelfde vakje miste mocht hij terugkeren voor dubbel 10. In zijn eigen leg mocht hij het nu afmaken en dat deed hij vakkundig. Met een 14-darter maakte hij er een einde aan.

Jeffrey de Zwaan: 88.67 / 42.86%
Steve Beaton: 73.68 / 12.5%

 

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

Jeffrey de Zwaan moeiteloos naar tweede ronde op World Grand Prix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *