Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jeffrey de Zwaan

Jeffrey de Zwaan plaatst zich voor laatste 16!

Wayne Jones zorgde gisteren toch wel voor een verrassing door Premier League kampioen Glen Durrant uit te schakelen, al is algemeen bekend dat Durrant al een tijdje niet in goede doen is. Jeffrey de Zwaan had gisteren Darren Webster verslagen en kreeg nu dus weer een ervaren speler tegenover zich.

Matig begin, voorsprong voor De Zwaan

Wayne Jones mocht de eerste leg beginnen, waarin beide spelers nog geen hoogstaand darts lieten zien. De Zwaan zorgde wel meteen voor de eerste break van de wedstrijd door 74 uit te gooien. Lang kon De Zwaan echter niet genieten van de break voorsprong, want het was Jones die met een knappe 116 finish meteen zorgde voor de re-break. Jones was de speler die voor het eerst zijn eigen leg wist te houden. De Zwaan wist niet echt druk te zetten op de ervaren Engelsman, waarna Jones de leg met een 15-darter kon afronden. De Zwaan had iets meer moeite in zijn leg, maar met een goede 180 score als wegzetbeurt hield De Zwaan zijn eigen leg met ee 14-darter. Jones mocht leg 5 beginnen, maar het was De Zwaan die weer op voorsprong wist te komen. ‘The Black Cobra’ raakte de dubbel 20 en kwam op een 3-2 voorsprong.

De Zwaan naar laatste 16

De Zwaan was de zesde leg begonnen, maar moest alle zeilen bijzetten om deze leg ook daadwerkelijk te winnen. Met Jones op 55 produceerde de Nederlander een 105 finish en kwam hiermee op een 4-2 voorsprong. De Zwaan leek door te willen drukken want met 12-darter en een 104 finish kwam De Zwaan op een 5-2 voorsprong en leek hij op de volgende ronde af te stevenen. De snelle overwinning kwam er echter niet. ‘The Wanderer’ wist De Zwaan terug te breken met een 13-darter en nadat Jones ook de dubbel 9 wist te vinden in de negende leg, was de voorsprong voor De Zwaan nog maar 5-4. De Zwaan mocht de tiende leg wel beginnen en buitte dit voordeel ook goed uit. Na een sterke leg gooide De Zwaan de dubbel 4 en plaatste de Nederlander zich voor de laatste 16!

Gemiddeldes:
Jeffrey de Zwaan: 100,23
Wayne Warren: 93,26

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *