Jeffrey de Zwaan speelt na winst op Wright Nederlandse Clash

Na een uitstekende overwinning op Peter Wright mag Jeffrey de Zwaan zich nu klaar gaan maken voor een Nederlands duel tegen Jermaine Wattimena.

Peter Wright lijkt de man in vorm, die zich vorige week vergat te belonen tijdens de Champions League. De excentrieke Schot plaatste zich als nummer 7 voor dit toernooi, en nam het daardoor op tegen de nummer 26, Jeffrey de Zwaan. De Nederlander heeft al aangetoond dat hij van iedereen kan winnen. Hij won ook de bull, en mocht aan de wedstrijd beginnen. Met een 180 in zijn tweede beurt zette hij een goede stap naar setwinst, in 13 pijlen kwam hij op 1-0. Met een 15-darter sloeg Wright meteen terug. De Zwaan bleef rustig doorgaan, gooide weer een 180 en won zijn leg in 14 pijlen. In de leg van Wright kreeg ‘The Black Cobra’ drie pijlen om te breaken, maar alle drie werden gemist. Wright miste echter zelf ook twee pijlen, waardoor De Zwaan met een dubbel 2 de break te pakken kreeg. Met een geweldige 10-darter (180-140-145-36) denderde de Nederlander door en kwam hij voor de onderbreking met 4-1 voor.

Wright geloofde er nog zeker wel in, en met een 13-darter probeerde hij de aansluiting te vinden. Een leg later stapte hij niet in na een paar mindere beurten van JDZ, waarna De Zwaan met een 180 en 17-darter nog maar één leg verwijderd was van de overwinning. In de leg van Wright kreeg hij hier al één matchdart voor, maar nadat hij die miste won Wright de leg alsnog. Wright versnelde en met een 12-darter brak hij De Zwaan, die zelf na 12 pijlen op tops stond. ‘Snakebite’ kreeg nu de kans om er een beslissende leg uit te slepen, maar nadat hij twee keer 46 achter elkaar gooide verloor hij De Zwaan snel uit het oog. Met een 180 zette hij nog wel wat druk, maar niet genoeg. De Zwaan gooide dubbel 16 voor een 16-darter en mag zich hierdoor op gaan maken voor een Nederlandse Clash: een duel tegen Jermaine Wattimena.

Peter Wright: 97.34 / 44.44%
Jeffrey de Zwaan: 101.87 / 37.5%

Deel met:


Plaats een reactie