Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Jeffrey de Zwaan strijdend ten onder tegen Rob Cross

Jeffrey de Zwaan kende een Premier League debuut om trots op te zijn. Hij verloor weliswaar, maar liet zien dat hij klaar is om in de aankomende jaren echt mee te doen in de PL.

‘Contender’ Jeffrey de Zwaan kreeg, in navolging van Dimitri van den Bergh op de woensdagavond, de kans om in Ahoy aan de Premier League mee te doen. Hij mocht hier proberen revanche te nemen op Rob Cross voor zijn nederlaag op het WK. De Engelsman mocht aan de wedstrijd beginnen maar De Zwaan leek geen enkele zenuwen te hebben. Hij opende met een 134, 140, 140 en 84 om de eerste leg in 12 pijlen te winnen. In zijn eigen leg leek hij daarna in de problemen te komen, maar met een geweldige 151-finish pakte hij toch de leg. Een start om van te dromen. Cross reageerde met een 14-darter, maar De Zwaan racede door met een 12-darter. Cross ging zich met het publiek bemoeien, maar wist de dubbel 1 te vinden voor een 3-2 achterstand. Met een 17-darter wist ‘Voltage’ daarna de break terug te pakken.

Met een 89-finish pakte Cross voor de eerste keer in de wedstrijd de leiding. De Engelsman toonde gedurende de wedstrijd erg de wil om te winnen en toonde ook zijn aggresiviteit door een belangrijke 124-finish te gooien. De Zwaan kreeg een leg later een kans op precies dezelfde finish, maar hij miste de bull. Cross strafte dit af en pakte een 6-3 voorsprong, verzekerd van een punt. Een 14-darter leverde JDZ nog een leg op, maar het was Cross die de volle buit pakte en de wedstrijd met 7-4 won.

De Zwaan: 96.93/66.67%
Cross: 94.46/41.18%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *