Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Jeffrey de Zwaan vliegt naar tweede PDC-titel

Jeffrey de Zwaan heeft zijn eerste titel van het jaar gepakt! Tijdens Players Championship 14 was hij de sterkste in een deelnemersveld met 128 spelers. In de finale was de Zwaan te sterk voor Stephen Bunting.

Route naar de finale
Stephen Bunting en Jeffrey de Zwaan bereikten de finale van Players Championship 14. Bunting begon de dag met een whitewash tegen Jamie Lewis. In de tweede ronde wist Bunting een beslissende leg te winnen van Jamie Hughes. Vervolgens werd er twee keer met 6-4 gewonnen van Corey Cadby en Jelle Klaasen. In de kwartfinales werd Joe Cullen met 6-3 verslagen. In de halve finales kwam Bunting 5-2 achter tegen Darius Labanauskas, maar wist 5 legs op een rij te winnen voor een 7-5 overwinning.

De Zwaan begon zijn toernooi met een mooie 6-4 overwinning op Luke Woodhouse. In de tweede ronde werd een matige James Wilson met 6-2 verslagen. Bij de laatste 32 versloeg De Zwaan met een gemiddelde van 106,3 Michael Smith met 6-3. Bij de laatste 16 werd Dave Chisnall met 6-4 verslagen door ‘The Black Cobra’. In de kwartfinales kwam De Zwaan 4-2 achter, maar wist de partij toch met 6-5 te winnen van Ryan Joyce. In de halve finales werd Arron Monk met duidelijke cijfers verslagen; 7-3.

Finale
De Zwaan mocht aan de finale beginnen, maar kwam in de eerste leg nog goed weg. Bunting miste drie pijlen op de dubbels, waarna JDZ de leg in 19 pijlen pakte. Met een 11-darter wist hij daarna ook meteen te breaken. Nog een slechte eigen leg (21 pijlen) werd gevolgd door een 11-darter, waardoor de stand al op 4-0 kwam. Tegen James Wade kwam De Zwaan ook 4-0 voor, toen gaf hij het nog weg. Met een 13-darter pakte Bunting zijn eerste leg, meteen ook met een break. Hij kon dit echter niet verzilveren door 5 pijlen op de dubbels te missen.

Bij een stand van 5-1 kon De Zwaan weer een mindere leg winnen, dit keer in 20 pijlen. Met een 114-finish hield Bunting daarna zijn eigen leg, maar dat was het enige wat hij nog kon doen. De Zwaan gooide een 15-darter voor 7-2, waarna hij in de laatste leg een 107-finish voor een 12-darter gooide en zo zijn tweede titel bij de PDC pakte. Grote toernooien als de World Matchplay en de World Grand Prix zijn erg dichtbij.

Jeffrey de Zwaan: 96.2/44%
Stephen Bunting: 88.0/18%

Nederlanders
Jelle Klaasen bereikte de laatste 16 waar finalist Stephen Bunting te sterk was. De laatste 32 was het eindstation voor Vincent van der Meer en Vincent van der Voort. Ze verloren respectievelijk van Joe Cullen (6-5) en Gerwyn Price (6-2). Voor Raymond van Barneveld zat het vandaag niet mee. In de eerste ronde werd er met 6-1 verloren van een sterkspelende Krzysztof Ratajski, die eindigde op een gemiddelde van 112,3!

Verrassingen
Wederom vielen er in het begin van het toernooi al veel geplaatste spelers uit. Steve West, Kim Huybrechts, Jonny Clayton, Darren Webster en Danny Noppert konden hun eerste partij niet winnen. De tweede ronde was het eindstation voor Ian White, Mervyn King, Chris Dobey, William O’Connor, Steve Beaton, John Henderson en James Wilson. In de laatste 32 was het toernooi voorbij voor Gary Anderson, Mensur Suljovic, Max Hopp en Adrian Lewis. Anderson werd getrakteerd op een 6-0 nederlaag tegen Peter Wright die 112 gemiddeld gooide. Lewis kwam in een beslissende leg te kort tegen Glen Durrant. Ryan Joyce, Harry Ward en Arron Monk waren de positieve verrassingen. Joyce en Ward bereikten allebei de kwartfinales, terwijl Monk de halve finales behaalde.

Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *