Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Q-School: Jeffrey Sparidaans verrassende winnaar van PDC Tourkaart

Jeffrey Sparidaans heeft verrassend een PDC Tourkaart veroverd. De 29-jarige darter won in de finale van de eerste Final Stage-dag op Q-School van de Belg Ronny Huybrechts. Sparidaans won met 6-2.

Waar je tijdens de First Stage nog weleens ver kon komen met een gelukkige loting, is de Final Stage al een stuk zwaarder. Dat merkte Dennie Olde Kalter als de beste. In de eerste ronde verloor hij in een kraker van de Australiër Corey Cadby, die uiteindelijk zelf verloor van een ontketende Max Hopp.

Meulenkamp
Voormalig tourkaarthouders Ron Meulenkamp en Berry van Peer strandden bij de laatste 64. Richard Veenstra overtuigde in diezelfde ronde en registreerde een gemiddelde van boven de 100 toen hij landgenoot Ryan de Vreede versloeg.

De Zwaan pakt punten
Owen Roelofs behaalde de laatste 16 na een wedstrijd van hoog niveau tegen Gian van Veen (6-4). Ondertussen was ook Niels Zonneveld sterk aan het smijten: de 2-voudig WK-deelnemer bereikte uiteindelijk de halve finale. Jeffrey de Zwaan, Maik Kuivenhoven en Richard Veenstra kwamen niet verder dan de laatste 16, maar pikten wel belangrijke punten voor de ranking op.

In de kwartfinales viel één ding op: de representatie van Franse darters. Jacques Labre én Thibault Tricole vochten zich tot de laatste 8. Alleen Labre kwam een rondje verder.

Nederland vs België
In de halve finale streden 2 Nederlanders om een finaleticket, maar niet tegen elkaar. Sparidaans versloeg Labre met een geweldig gemiddelde van 101.62, en Huybrechts won op een fenomenale manier (106 gemiddeld) van Niels Zonneveld. In de finale was Sparidaans toch te sterk voor de geroutineerde Belg. Hij pakte hiermee verrassend een tourkaart.

Uitslagen

Kwartfinale
Niels Zonneveld 6-3 Thibault Tricole
Ronny Huybrechts 6-4 John Michael
Jacques Labre 6-3 Pascal Rupprecht
Jeffrey Sparidaans 6-4 Owen Roelofs

Halve finale
Ronny Huybrechts 6-1 Niels Zonneveld
Jeffrey Sparidaans 6-4 Jacques Labre

Finale
Ronny Huybrechts 6-2 Jeffrey Sparidaans

Ranking

Na 4 dagen van de Final Stage op Q-School zijn er in Duitsland nog 10 tourkaarten te verdelen. Het verzamelen van punten voor de ranking is dus hard nodig om alsnog een tourkaart te pakken.

1. Ronny Huybrechts 5
2. Jacques Labre 4
3. Niels Zonneveld 4
4. Pascal Rupprecht 3
5. John Michael 3
6. Thibault Tricole 3
7. Owen Roelofs 3
8. Maik Kuivenhoven 2
9. Richard Veenstra 2
10. Marcel Hausotter 2

Image courtesy of FOTO: BDO Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *