Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Jelle Klaasen als eerste speler door naar de halve finales PDC Home Tour

Dinsdagavond stond de eerste groep van de PDC Home Tour van de tweede ronde op het programma. Jelle Klaasen kwam gelijk in actie en nam het op tegen Ryan Murray, Cristo Reyes en wereldkampioen Peter Wright. Lees hier meer. 

De PDC Home Tour is een nieuw toernooi bedacht door de PDC, om de spelers toch thuis te laten spelen. In totaal wisten 101 tourkaarthouders zich te schrijven. De eerste ronde werd afgewerkt met 32 poules, waar de winnaar zich plaatste voor de tweede ronde. De tweede ronde wordt vanaf maandag 26 mei afgewerkt t/m 2 juni.

Jelle Klaasen begon redelijk aan de eerste groep van de tweede ronde. In de eerste partij nam hij het op tegen Cristo Reyes. Klaasen kwam 2-0 voor, maar wist de partij niet over te lijn te trekken. Dankzij een geweldige 13-darter in de beslissende leg won Reyes met 6-5. In de tweede partij won ‘The Cobra’ in een matige partij van Ryan Murray met 6-4.

In de laatste wedstrijd was Peter Wright de tegenstander, hij was na twee wedstrijd nog ongeslagen. De wereldkampioen begon echter erg slecht, waardoor de Nederlander de eerste 5 legs pakte. Met een 17-darter hield Wright nog wel zijn eigen leg, maar dankzij een 66-finish wist Klaasen met 6-1 te winnen en werd daardoor groepswinnaar!

Bekijk hieronder de uitslagen en de eindstand terug.

Peter Wright 6-2 Ryan Murray
Cristo Reyes 6-5 Jelle Klaasen
Jelle Klaasen 6-4 Ryan Murray
Peter Wright 6-5 Cristo Reyes
Cristo Reyes 6-3 Ryan Murray
Jelle Klaasen 6-1 Peter Wright

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Jelle Klaasen als eerste speler door naar de halve finales PDC Home Tour