Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Jelle Klaasen geen moeite met Steve West en bereikt laatste 16

In de middagsessie van dag 2 van de UK Open werd de laatste 32 afgewerkt. In de tweede partij op baan 4 kwam Jelle Klaasen in actie tegen Steve West.  Klaasen, die tot op heden een moeizaam seizoen draaide, leek gisteren zijn vorm langzaam wee terug te vinden en graag zijn beste prestatie (halve finale 2016 red.) herhalen. Lees hier meer. 

Jelle Klaasen mocht de partij beginnen tegen Steve West omdat hij de bull wist te winnen. Klaasen begon scorend erg goed, maar mist wat dubbels. Uiteindelijk hield Klaasen zijn eigen leg via dubbel 5. Met een belangrijke 76-finish plaatste Klaasen in de tweede leg de break. Met een 112-finish werd de break in 12 darts verzilverd voor een 3-0 voorsprong. West miste twee darts voor de 103 waarop ‘The Cobra” de tweede break van de partij plaatste vanaf 64 en zo 4-0 kwam. Klaasen behield zijn eigen leg eenvoudig in 15 darts voor de 5-0.

Met een 88-finish hield West zijn eigen leg en kwam daarmee op het scorebord. Via dubbel 8 hield Klaasen ook weer zijn eigen leg en kwam zo op een 6-1 voorsprong. West gooide een dramatische achtste leg en zag Klaasen verder uitlopen naar 7-1. Klaasen verzilverde de break zonder problemen ondanks een 180 van West in wederom 15 darts. De laatste leg voor de pauze was van beide heren een matige leg, maar uiteindelijk ging de leg in maar liefst 21 darts naar de Nederlander voor 9-1!

West had het na de pauze op gegeven en zag Klaasen met o.a. zijn vijfde 180 na vier beurten op 64 staan. Klaasen maakte het daarna gedecideerd af in 14 darts voor een overtuigende 10-1 overwinning !.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jelle Klaasen: 97,4 / 50%
Steve West: 88,4 / 11%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *