Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jelle Klaasen

Jelle Klaasen kijkt vooruit: ‘Deze pijlen zijn echt geweldig’

Het jaar 2021 gaat voor de meeste tourkaarthouders beginnen op 25 februari in Bolton met de eerste Super Series. Tungsten Tales sprak met Jelle Klaasen, die sinds lange tijd het WK misliep. Hoe kijkt hij terug op die periode en hoe ziet hij 2021 voor zich?

Jelle Klaasen speelde in 2020 niet slecht, maar de resultaten bleven op de vloer uit voor de Nederlander. Op de vloer eindigde Klaasen met een gemiddelde van 92,78 op plaats 47 qua gemiddeldes. Ook had Klaasen veel twijfels met zijn pijlen, waardoor hij veel aan het wisselen was. “Ik was erg teleurgesteld met het niet halen van het WK, ondanks dat ik goed genoeg speelde het hele jaar om het WK te halen. Ik gooide goede gemiddeldes, maar alleen winnen telt. Soms verloor ik met een gemiddelde van 100, terwijl ik sommige spelers met een gemiddelde van 85 zag winnen. Het is een beetje een frustrerend jaar geweest, één van de grootste redenen was dat ik tijdens de eerste lockdown teveel verschillende pijlen heb uitgetest. Net voor het WK wisselde ik terug naar mijn oude pijlen, van heel erg lange geleden en dat voelde erg goed.”

Klaasen is de laatste twee maanden veel aan het trainen, om dit jaar wel het WK te halen. Hij staat op dit moment op plaats 55 op de wereldranglijst en zal dit jaar wel resultaten moeten boeken. Dit wil hij gaan doen met ongeveer dezelfde pijlen waar hij zijn Lakeside-titel mee won. “Ik denk dat mijn training de laatste 2 à 3 maanden echt goed gaat, misschien wel de beste maanden in de laatste 5 jaar. Ik wisselde veel te veel met pijlen de laatste 10 à 15 jaar, ik heb verschrikkelijke jaren, maar ook goede jaren gehad. Ik ben nu weer terug met ongeveer dezelfde pijlen waar ik Lakeside mee won, het ligt zo lekker in de hand. Deze pijlen voelen echt geweldig. De pijlen hebben dezelfde vorm als die van 2006, alleen de grip is net iets anders. Ik train nu ook veel meer op dubbels en finishes, wat de laatste jaren altijd mijn zwakke punt was.”

“Ik weet wat ik kan, ik ben een top 10 speler geweest. Ik weet dat ik goed kan spelen, alleen ben ik niet constant genoeg geweest de laatste paar jaren. Ik weet mijn redenen waarom ik ben gezakt op de wereldranglijst, maar ik weet ook dat ik in twee jaar tijd van plaats 47 naar plaats 7 ben gegaan. Met deze pijlen en het zelfvertrouwen die ik nu heb, ben ik er zeker van dat ik dit jaar ga stijgen op de ranking. Dat moet ook wel, want ik wil volgend jaar geen Q-School gooien. Mijn hoofddoel dit jaar is om het WK te halen, want als dat gebeurt houd ik hoogstwaarschijnlijk mijn tourkaart“, aldus een gemotiveerde Klaasen.

Kort wordt er ook nog vooruitgeblikt op Q-School die aankomende maandag gaat beginnen. Klaasen denkt dat zijn landgenoot Raymond van Barneveld het moeilijk zal krijgen op Q-School. Hij verteld het volgende tegenover Tungsten Tales: “Het gaat voor iedereen moeilijk worden, je moet echt je beste wedstrijden spelen in die drie à vier dagen. Het is echt een loterij, wie de beste dag heeft wint een tourkaart. Voor Raymond (van Barneveld) gaat het moeilijk worden, want iedereen wil hem verslaan. Ondanks dat hij veel heeft getraind vorig jaar, heeft hij vrij weinig echte wedstrijden gespeeld. Het zal voor hem moeilijk worden om onder die druk te spelen. Het is erg interessant wie zich gaat kwalificeren.”

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *