Jelle Klaasen moet hoofd buigen voor Max Hopp

In een wedstrijd waar het niveau niet al te hoog lag heeft Max Hopp met 6-3 gewonnen van Jelle Klaasen. De Nederlander heeft nog werk te doen richting het WK.

Jelle Klaasen was de eerste Nederlander die in actie kwam op de Players Championship Finals dit weekend. ‘The Cobra’ is wat afgegleden op de Order of Merit, en is daardoor ook minder op TV te zien. Een toernooi als dit is dan een ultieme kans om je weer te tonen. Hij nam het op tegen Max Hopp, die na een goed 2018 dit jaar een beetje is weggezakt. Toch is de Duitser tot veel in staat. Dat liet hij meteen in de eerste leg zien, met een 140-finish pakte hij zijn eerste leg. Klaasen ging daar echter overheen, want hij hield zijn leg met het gooien van ‘the big fish’, oftewel een 170-finish. De bullseye kreeg daarna weer wat te verduren. Eerst miste Klaasen 124 maar nipt op de bull, waarna Hopp met een 86-finish, ook met finish in het midden van het bord, op 2-1 kwam. Het ging hierna ook snel mis met Klaasen. In zijn eigen leg miste hij drie pijlen op de dubbels, in de leg van Hopp weer één voor een 105-finish. Hopp profiteerde tweemaal en bracht de stand op 4-1.

Met een 13-darter kwam Klaasen goed uit de pauze, wetende dat hij ook zulk soort legs nodig had om nog terug te komen. In de leg van Hopp lukte dit totaal niet. Hopp gooide uit na 16 pijlen, Klaasen stond nog op 157. ‘The Cobra’ hield zijn eigen leg nog wel in 17 pijlen, waarna hij bijna weer een 170-finish gooide. Na twee scores van 60 kwam de laatste pijl echter net iets te kort voor de bull. Hopp profiteerde, en met een 83-finish gooide hij de wedstrijd uit. Voor beide mannen niet de beste wedstrijd, Hopp zal hier het minst lang over nadenken.

Max Hopp: 87.84 / 46.15%
Jelle Klaasen: 87.11 / 33.33%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *