Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Jelle Klaasen

Jelle Klaasen naar Praag, Bellmont pakt de dubbel

Jelle Klaasen heeft zich donderdagmiddag geplaatst voor de Czech Darts Open. In Riesa won hij één van de twee tickets via het kwalificatietoernooi voor spelers zonder tourkaart. Lees hier meer.

Belgian Darts Open

Na het kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Championship afgelopen woensdag, volgde in Riesa het kwalificatietoernooi voor de Belgian Darts Open. Andy Boulton en Max Hopp besloten om dit toernooi over te slaan, aangezien het hoofdtoernooi in hetzelfde weekend als de Challenge Tour afgewerkt zou worden.

Stefan Bellmont speelde wel en kwalificeerde zich ook. Met twee gemiddeldes van boven de 95 liet de Zwitser zijn klasse zien in Riesa. De andere qualifier werd Sven Hilling. De Duitser versloeg landgenoot Daniel Vogt in een beslissende leg en mag in mei zijn Euro Tour-debuut gaan maken.

Kwartfinales
Stefan Bellmont 5-3 Simeon Heinz
Jochen Graudenz 5-0 Kevin Kollmann
Daniel Vogt 5-4 Christian Schmidt
Sven Hilling 5-2 Danny Tessmann

Finaleronde
Stefan Bellmont 5-2 Jochen Graudenz
Sven Hilling 5-4 Daniel Vogt

Czech Darts Open

Jelle Klaasen heeft zich donderdagmiddag geplaatst voor zijn tweede Euro Tour van het jaar. In Riesa werden Michel Gadenz, Thomas Kohnlein, Sergio Krassen en Andreas Grenz verslagen.

Stefan Bellmont zorgde voor dubbel kwalificatie. De Zwitser kwalificeerde zich naast de Euro Tour in België ook voor het toernooi in Tsjechië. In de finaleronde produceerde Bellmont een 123-finish in de laatste leg om de Duitser Danny Tessmann met 5-4 te verslaan.

Kwartfinales
Andreas Grenz 5-1 Marcel Hausotter
Jelle Klaasen 5-4 Sergio Krassen
Danny Tessmann 5-3 Paul Anderson
Stefan Bellmont 5-1 Kevin Kollmann

Finaleronde
Jelle Klaasen 5-3 Andreas Grenz
Stefan Bellmont 5-4 Danny Tessmann

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *