Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jelle Klaasen

Jelle Klaasen wint bij Euro Tour-terugkeer in Stuttgart

Vrijdagmiddag is de European Darts Grand Prix van start gegaan in Stuttgart. Jelle Klaasen heeft in de eerste partij van de avondsessie met 6-4 gewonnen van Callan Rydz. Lees er hier meer over.

Jelle Klaasen begon erg scherp en gefocust aan de partij. Hij pakte de eerste twee legs met een 11-darter en een 120-finish. Vervolgens gingen er twee legs met de darts mee, waardoor er 3-1 op het scorebord stond. In leg 5 kon Rydz het scorend niet voor elkaar krijgen en liep daardoor tegen een tweede break aan. Met een 14-darter brak Klaasen opnieuw, maar verzilverde dit keer de break niet. De Nederlander miste twee pijlen op de dubbel, waardoor Rydz via tops meteen terug brak naar 4-2.

Rydz hield daarna ook zijn eigen leg en zo was de spanning helemaal terug in de wedstrijd; 4-3. Klaasen hield in 16 darts zijn eigen leg en kwam daarmee op matchpoint. In leg 9 kreeg ‘The Cobra’ zijn eerste twee matchdarts op dubbel 19, maar werden beide gemist. Rydz kon hierdoor via dubbel 4 toch zijn eigen leg houden en kwam terug tot 5-4. Verder kwam de Engelsman niet, via dubbel 10 hield Klaasen opnieuw zijn eigen leg en wint zo met 6-4 op zijn terugkeer op de European Tour.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jelle Klaasen: 95,73 / 46,20%
Callan Rydz: 87,48 / 50%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *